Bocholt eindigt met crash voor Nicola Stampaert

Nicola Stampaert is een naam die dit seizoen echt op het voorplan is gekomen. De meeste wedstrijden zijn nog altijd onbekende factor voor de Oost-Vlaming, maar er is een duidelijke progressie merkbaar. Afgelopen zaterdag maakte hij voor het eerst kennis met de gekende maaskiezel.

“Na een geslaagde shakedown op donderdag stonden er op zaterdag 16 klassementsproeven geprogrammeerd in en rond Bocholt.

Met een negende en zevende tijd op de eerste proeven ging de wedstrijddag goed van start. Op KP3 lieten we ons tweemaal verrassen in een remzone waar we 30 seconden lieten liggen en uit de top-10 vielen.

Na KP6 hadden we ons tempo terug opgeschroefd en klommen terug naar een 8ste plaats algemeen.

Helaas ging het mis op KP7, de proef in Beek, waar er bij het aansnijden van de chicane plots een waterbak van 1000kg de baan overstak. We raakten de hoek met enkele centimeters band, waardoor de wagen oncontroleerbaar werd weggeslingerd.

Onze eerste crash van het seizoen, met een directe opgave als gevolg, was een grote ontgoocheling. Zoals steeds kunnen we rekenen op het vakmanschap van de Scratch motorsport boys, die alles in het werk stellen om ons aan de start te brengen in de Condrozrally binnen een paar weken!

Proficiat aan Eddy Smeets & het gehele Sezoensrally-team voor de mooie wedstrijd!”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws