Belgische rallyrijders in binnen-en buitenland dit weekend

Niet alleen in het West-Vlaamse Koekelare zal het komend weekend, ter gelegenheid van de Hemciudarally, gonzen van de bedrijvigheid.

Aan de andere kant van het land, in de buurt van Jalhay, wordt de JMC Rallye verreden. En daar zouden ook heel wat bekende namen aan de start verschijnen. Zoals Skoda-rijders Cédric Chérain en Sébastien Bédoret, Porschisten Romain Delhez en Frédéric Bouvy, de Nederlander Erik Moree(Citroën DS3), John Wartique (Ford Fiesta), Matthias Boon(Subaru Impreza), Charles Munster(Opel Corsa) en de heroptredende René Georges(Seat Ibiza Kit Car).

Maar ook in het buitenland worden we sterk vertegenwoordigd. Grootste delegatie zien we actief in Zwitserland, ter gelegenheid van de rally du Valais. Pieter Tsjoen verschijnt voor het eerst terug aan de start na zijn zware crash in Ieper. Niet met Eddy Chevaillier die een tijd terug al zijn afscheid als co-piloot aankondigde, aan zijn zijde, maar wel met Piero Vandeputte, gekend als navigator van Jochen Claerhout. Ze nemen de start met een Skoda Fabia Rally2. Pieter neemt in zijn kielzog enkele vrienden mee, want ook Steven Vergalle, samen met Bart Depret in een Renault Clio RSR, en Tim Van Parijs-Kurt Heyndrickx, met de gekende Porsche 997, tekenen present.
Ook Jean-Philippe Radoux staat op de deelnemerslijst van de rally du Valais. In zijn Mitsubishi Lancer Evo X R4 krijgt hij naast zich de lokale François Forclaz.

Jourdan Serderidis en Fred Miclotte trekken terug naar Griekenland, om deel te nemen aan de Fthinoporino rally, terwijl Amaury Molle de Belgische kleuren verdedigt met een Peugeot 208 Rallye4 in de rally van Hongarije, meetellend voor het ERC.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws