Te korte leerschool voor Tom Rensonnet

Het Critérium des Cévennes 2021 werd uiteindelijk enkel op vrijdag afgewerkt, met een lus van drie chronoritten. Nadien werd de wedstrijd door de barslechte weersomstandigheden stilgelegd, en kon om dezelfde reden ook op zaterdag niet hervat worden. Zo blijven Tom Rensonnet en Renaud Herman wat op hun honger zitten. Het duo van de Renault Clio in de kleuren van het RACB National Team legt zich nu helemaal toe op de voorbereiding op de Condrozrally.

Tom Rensonnet en Renaud Herman keken heel erg uit naar hun deelname aan het Critérium des Cévennes, één van de meest iconische wedstrijden van het Franse rallykampioenschap. Helaas bleef hun ervaring beperkt tot drie klassementsproeven op vrijdagnamiddag.
“Door die drie proeven hadden we al een goed idee over de enorme taak die ons te wachten stond”, stelt de rijder van het RNT. “Ik had nooit eerder in de bergen gereden en hier kregen we per kilometer 30 bochten voor de wielen geschoven! Zelfs de Rally van de Vogezen kan de vergelijking met dit bochtige parcours niet doorstaan. En bovendien lagen de wegen er doornat bij.” Na drie chronoritten was de balans dan ook duidelijk.
“Op zo een specifiek parcours waren onze nota’s niet perfect,” vervolgt Tom. “De aanpak was goed, maar in de snelle opeenvolging van bochten was mijn rijstijl niet vloeiend genoeg. Soms ging ik te hard op de rem. Het was ook de eerste keer dat ik regenbanden moest omleggen en dat ik werd geconfronteerd door de enorme grip van het Franse asfalt, zelfs al ligt door en doornat.”

Jammer genoeg konden ze niet van die eerste lessen gebruik maken om in de volgende proeven de tijden van de zwart-geel-rode Clio te verbeteren.” “Uiteraard is dit enorm frustrerend”, legt Tom uit. “Maar de autoriteiten hebben de wijze beslissing genomen om de wedstrijd stil te leggen. Samen met Renaud ga ik nu van dit onverwachte gaatje in onze agenda gebruik maken om vanaf zondag de chronoritten van de Condrozrally te verkennen.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws