Belgische zege in Bahrein tijdens voorlaatste manche FIA WEC

Afgelopen weekend werd op het circuit van Bahrein de voorlaatste WEC-manche van dit seizoen verreden. Toyota ging er met de zege lopen, net zoals het Belgische Team WRT deed in LMP2.

Met die overwinning doet de #7 Toyota van Lopez/Kobayashi/Conway een gouden zaak in de tussenstand van het kampioenschap. Het trio heeft nu een voorsprong van 15 punten in het kampioenschap op de #8 zusterwagen (Buemi/Nakajima/Hartley), die tweede eindigde. De Alpine van Negrao/Lapierre/Vaxiviere werd derde op een ronde van de Toyota’s.

In LMP2 won het sinds dit jaar debuterende Team WRT, een team van Belgische bodem. De heren Robin Frijns/Ferdinand Habsburg/Charles Milesi waren onze landgenoot Stoffel Vandoorne te snel af. Vandoorne/Geleal/Blomqvist eindigden tweede in de #28 Jota Sport en kijken nu aan tegen een achterstand van 5 punten op de WRT-wagen.

In GTE Pro reden Kevin Estre en Neel Jani naar de zege in de #92 Porsche RSR, voor de #91 zusterwagen van Lietz/Bruni. De Ferrari van Calado/Pier Guidi eindigde derde. Ook in GTE Am reden Belgen mee. Sarah Bovy eindigde als achtste in de Iron Lynx Ferrari, Adrien De Leener moest vroegtijdig opgeven in de Dempsey-Proton Porsche.

De volgende en laatste manche vindt volgend weekend plaats, en dit opnieuw in Bahrein.

(Foto met dank aan ©FIA WEC)

Korneel Debruyn
Korneel Debruyn
Van kinds af aan is Korneel reeds gepassioneerd door auto's en autosport. Wat oorspronkelijk begon met een passie voor exclusieve (sport)auto's, groeide daarna uit tot een grote interesse in de autosportwereld. Momenteel focust Korneel zich op het circuitgebeuren, waarbij GT- en uithoudingsraces hem het meeste boeien. Ook het testen van de nieuwste (sport)wagens neemt hij graag voor zijn rekening.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws