Gebroken hand voor Pilate na crash

We naderen het einde van een bewogen autosportjaar en diverse kampioenschappen hebben reeds hun laatste manche achter de rug. Voor de NASCAR Whelen Euro Series is dat niet anders want het afgelopen weekend werden op het Italiaanse Autodromo di Vallelunga de laatste races van het indrukwekkende kampioenschap gereden.

Geen Marc Goossens in Italië en bijgevolg ook geen landgenoot in de EuroNASCAR Pro. Wel de jonge Simon Pilate die voor DF1 Racing uitkomt in een Chevrolet Camaro in de EuroNASCAR 2. Voor de race op zaterdag wist onze landgenoot uit Eigenbrakel zich als derde te kwalificeren, amper 420 duizendste na de pole van Tobias Dauenhauer.

Tijdens de race zelf werd er een bittere strijd om de dubbele punten geleverd, Pilate eindigde net naast het podium op een vierde plaats wat hem in de algemene stand van het kampioenschap naar een zesde positie bracht, amper 13 punten verwijderd van de derde plaats.

Gebroken hand

Simon Pilate

De laatste race op zondag was nog goed voor 80 te verdelen punten, alles was dus nog mogelijk en onze landgenoot mocht ook op zondag vanaf de tweede rij op P4 starten. Helaas kreeg hij al in de eerste ronde een tik en Pilate werd de bandenmuur in gekatapulteerd. Een gebroken hand was het gevolg.

Ondanks het feit dat het seizoen in mineur eindigde kijkt Pilate toch tevreden terug op 2021, een jaar dat bekroond werd met diverse mooie successen en podiumplaatsen en waar de geleverde prestaties in de lijn der verwachtingen lagen. Afwachten maar wat 2022 gaat brengen.

De kampioenen van 2021

In de EuroNASCAR Pro werd onze noorderbuur Loris Hezemans voor de tweede keer kampioen. Hij haalde het met amper drie punten verschil (412) op de Italiaan Gianmarco Eroli (409). Marc Goossens, die het gros van het seizoen voor DF1 Racing reed, eindigde op een 14de plaats en dit met 248 punten. Ook Simon Pilate staat in de hoogste klasse in de eindstand van het kampioenschap en dit op een 32ste plaats met 52 punten. Hij kreeg zo nu en dan de gelegenheid om zijn kunnen te tonen bij de pro’s. Drie plaatsen hoger, op 29, staat nog een andere landgenoot, nl. een zekere Stienes Longin die slechts één maal aan de start kwam en dat tijdens het American Festival op Circuit Zolder. Stienes pakte er in de eerste race de overwinning en werd zevende in de tweede race, goed voor 70 punten.

Martin Doubek werd kampioen in de EuroNASCAR 2. Hij verzamelde over het hele seizoen 445 punten en dat zijn er 17 meer dan Tobias Dauenhauer. Simon Pilate werd achtste met 334 punten.

Benieuwd of we in 2022 terug meerdere landgenoten aan de start zien verschijnen van dit toch wel indrukwekkende kampioenschap. Wij hopen alvast van wel.

De foto’s van onze fotograaf ter plaatse komen spoedig online.

Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws