Deldiche Racing pakt met Tom Boonen titel in Supercar Challenge 2021

Deldiche Racing heeft een prachtig seizoen 2021 achter de rug, met als kers op de taart een titel in de Supercar Challenge voor Tom Boonen, naast twee schitterende overwinningen tijdens de slotwedstrijden van het seizoen, afgelopen weekend in het noorden van Nederland. Deldiche Racing trok naar Assen met een Norma M20FC voor Tom Boonen, terwijl Thomas Piessens en Sam Dejonghe ieder één race voor hun rekening namen in de tweede, identieke, bolide van het team. Deldiche Racing heeft zijn stempel op de Supercar Challenge 2021 gedrukt en is nu al bezig met de voorbereiding van het seizoen 2022 waarin het kampioenschap van Dick van Elk een belangrijke rol kan spelen, al zijn er uiteraard nog andere pistes. Zodra de beslissing genomen is, zal het team zijn kalender 2022 ook wereldkundig maken.

Deldiche Racing, Tom Boonen

Tom Boonen is ondertussen een vaste waarde in de autosport van de Lage Landen. De snelle man uit de Kempen had dit seizoen als hoofdopdracht de Supercar Challenge en die opdracht heeft Boonen met glans tot een goed einde gebracht. In Assen won Boonen de prototype-klasse in de eerste race van het weekend en hij tikte als derde aan op zondag, voldoende voor het veiligstellen van zijn titel. Boonen is ondertussen een vaste waarde in de racerij en dat al meerdere seizoenen samen met Deldiche Racing.

Deldiche Racing

Jim De Cock (Teammanager): “We zijn ongelofelijk gelukkig met wat we dit seizoen bereikt hebben en geloof me er is een heel groot verschil tussen een race winnen en een titel binnenhalen. Dat laatste vergt meer nog dan een zege, een continue inzet van een heel team en de tijdspanne tussen de eerste race en de titel, vaak in het slot van het seizoen, is zeer lang! Ik kan daarom niet anders dan Tom uiteraard feliciteren met zijn titel, maar ook het hele team en alle partners bedanken voor hun niet aflatende inzet op en naast het circuit. Ik ben heel trots op wat we samen, en dat benadruk ik, bereikt hebben.”

Deldiche Racing

Thomas Piessens en Sam Dejonghe namen in Assen ieder één race voor hun rekening en Thomas reed op zaterdag naar het podium in Assen, waar Sam Dejonghe het seizoen met een schitterende zege op zondag afsloot, met als kers op zijn racetaart ook nog eens een fabelachtig rondje dat heel waarschijnlijk het snelste ooit was met een CN-prototype op de omloop van Assen.

Deldiche Racing zet zo een punt achter het seizoen 2021 waarin het eens te meer een stap voorwaarts zette. “We starten nu al met de voorbereiding op 2022, een seizoen dat hopelijk in volledig normale omstandigheden zal kunnen starten en eindigen. Uiteraard kijken we naar de Supercar Challenge, maar het spreekt voor zich dat onze horizon ruimer is. Wat het zal worden, laten we ongetwijfeld zo snel mogelijk weten!”

(persbericht, foto’s in artikel met dank aan Olivier Dekens)

Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws