Probleemrijke Condroz voor Nicola Stampaert

Nicola Stampaert leert als neofiet heel wat nieuwe rally’s kennen. Zo was het ook voor hem de grote vuurdoop afgelopen weekend in de Condrozrally.

“Tijdens de shakedown op vrijdagmorgen hadden we met het Scratch motorsport team geprobeerd een zo goed mogelijke afstelling te vinden om het snelle maar vooral spekgladde parcours te ontdekken in de Condroz.

Met een zachtere afstelling dan gewoonlijk en op regenbanden trokken we ten strijde. Na de 1ste boucle van 3 proeven hadden we opgemerkt dat tijdens het optrekken bij volle belasting de koppeling ging slippen. Tijdens de service hadden we ontdekt dat een lekkende oliekeerring achter het vliegwiel de boosdoener was. Kleine hoeveelheden olie kwamen terecht op de koppelingsplaat waardoor we ons vol vermogen niet aan de grond kregen. Een euvel die op de 30 minuten servicetijd onmogelijk kon gerepareerd worden.

Ons hoofddoel was bij onze eerste deelname in de RC2 klasse de finish te halen en zoveel mogelijk parcourskennis te kunnen opdoen voor volgend seizoen. Op de derde laatste proef van de tweede wedstrijddag reden we lek achteraan links en moesten het wiel vervangen op de proef. Hierdoor verliezen we uiteindelijk nog vele minuten in het eindklassement waar we uiteindelijk 45ste algemeen en 20ste in onze klasse eindigen.

We mogen en moeten eerlijk zijn, de snelheid en ervaring van onze tegenstanders lagen enorm hoog. Zonder de mechanische pech was een top 20 plaats het hoogst haalbare geweest voor ons in deze uitdagende en verraderlijke wedstrijd.”

Volgende wedstrijd op het programma is de rally van Kortrijk waar Nicola voor de gelegenheid zal deelnemen met vriend Wim Coghe in het rechterzitje.

Wim is zaakvoerder van WICO Metaalconstructie en tevens partner van NS Racing Rally Promotions.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws