Gilles Pyck: Winst in Condroz, primus in Renault Clio Trophy

Poperingnaar Gilles Pyck lag aan de vooravond van de Condrozrally aan de leiding in de Renault Clio Trophy. Maar hij voelde wel de hete adem in de nek van de dichtste concurrenten Benoit Verlinde en Tom Rensonnet. De proeven in en om Hoei zouden dus uitsluitsel moeten brengen.

“De laatste manche van de Trophy was zeer belangrijk want de titelstrijd ging beslist worden. Het ging nog tussen Benoit Verlinde en ons voor het kampioenschap.
Zaterdagmorgen probeerden we meteen te starten met een hoog tempo zonder al te veel risico’s te nemen. Dit lukte ons aardig want we waren meteen de snelste Clio.

Gans het weekend hebben we geprobeerd deze strategie te hanteren zonder al teveel te pushen want een foutje was snel gemaakt bij zo’n verraderlijk parcours. We hebben het weekend foutloos kunnen doorkomen en dit was toch een belangrijke stap richting titel. Daarnaast winnen we ook nog de slotmanche met het maximum van de punten wat ons totaal op 4 overwinningen brengt op 6 rally’s die fenomenaal is. Hierdoor werden we ook kampioen!


De organisatie van de Clio Trophy zit heel goed in elkaar en samen met Benoit, Tom en Corentin hebben we een spannend seizoen beleeft waar we allemaal veel bijgeleerd hebben en elkaar beter gemaakt hebben!
De auto werkte heel het seizoen perfect, de verstandhouding met Emile verliep vlekkeloos dus we zijn super tevreden met het resultaat.
Via deze weg zouden we dan ook graag iedereen willen bedanken die zijn aandeel heeft in de titel.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws