Spa laatste rally samen voor Tom Rensonnet en Renaud Herman

Tom Rensonnet en Renaud Herman komen met hun Renault Clio in de kleuren van het RNT aan de start van de laatste manche van het Belgische rallykampioenschap 2021. Het wordt tevens de laatste keer dat Renaud corijder zal zijn voor Tom.

De Condrozrally was dan toch niet de laatste wedstrijd van het seizoen voor Tom Rensonnet en Renaud Herman. Hoewel de Clio Trophy Belgium in en rond Hoei zijn slotmanche afwerkte, staan de rijders van het RACB National Team begin december ook aan de start van de Spa Rally. De kans is groot dat het een emotionele wedstrijd wordt…

“Mijn roots liggen in Spa”, legt Renaud uit. “Die wegen uit de streek, daar heb ik sinds mijn kinderjaren al ettelijke kilometers op afgelegd, te voet of met de fiets. Ik ken zowat iedere centimeter van het parcours, dat – zoals iedereen wel weet – door mijn vader is uitgestippeld. En verder… wordt het ook mijn laatste wedstrijd naast Tom. Ik kreeg op professioneel vlak een buitenkans aangeboden, en ik moest een keuze maken. Door me helemaal op mijn beroep toe te leggen kan ik me veel moeilijker vrij maken om tijd en energie te besteden aan de progressie van Tom.”“We respecteren ten volle de beslissing van Renaud”, stelt Geoffroy Theunis, general manager van het RACB National Team. “Hij heeft een groot aandeel in de evolutie die Tom dit jaar liet zien, en we willen hem dan ook van harte bedanken voor zijn enthousiasme, passie en professionele aanpak. We zullen van de winterstop gebruik maken om de kandidaturen die we de volgende weken zullen ontvangen te analyseren.”

“Ook voor mij is de Spa Rally een thuiswedstrijd”, vult Tom Rensonnet aan. “Er is een chronorit die op twee kilometer van mijn ouderlijk huis passeert. De rally roept heel wat herinneringen op, toen ik nog als toeschouwer langs het parcours stond. Begin december krijgen we ongetwijfeld heel lastige omstandigheden voorgeschoteld. De Spa Rally zou me moeten toelaten om nog meer ervaring op te doen. En ik geef toe dat als ik mijn samenwerking met Renaud met een goed resultaat kan beëindigen, dat formidabel zou zijn. We hebben een uitstekende tijd gehad samen. Daarom wil ik hem ook hartelijk bedanken, zeker voor de steun die hij me dit seizoen heeft gegeven, een jaar waarin zowat alles nieuw was voor mij. Ik wens hem het allerbeste voor de toekomst.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws