Vincent Verschueren primus in rally van Kortrijk

De voorsprong van Vincent Verschueren en Filip Cuvelier werden in de namiddagproeven van de rally van Kortrijk niet meer verontrust. Zo konden zij voor het eerst dit seizoen hun VW Polo GTI R5 helemaal bovenaan het ereschavotje plaatsen, en teambaas Gaby Goudezeune een eerste overwinning schenken.

De tegenstanders namen de scratchtijden voor hun rekening, maar de Godrive-piloot moest amper wat seconden prijsgeven. Aan het einde van de dag had hij een voorsprong van een goede 21 seconden op de dichtste belager, en dat was Freddy Loix (Skoda Fabia R5). In eerste instantie leek Bernd Casier met de Ford Fiesta R5 naar de dichtste ereplaats te snellen, maar een foutje aan de finish van Aalbeke leverde hem een twintigtal seconden tijdverlies op. Zijn plaats werd ingenomen door Sébastien Bédoret, die echter ook de nodige seconden verloor. Zo ging plaats twee uiteindelijk naar Loix, die bewees nog altijd goed overweg te kunnen met een rallystuur. Casier werd derde, Davy Vanneste finishte vierde en Bédoret nam de vijfde plaats in beslag.

De top-10 werd verder aangevuld met de alweer verrassend sterke Fred Miclotte (Skoda Fabia), Ford Fiesta-rijders Nicola Stampaert en Bert Coene, Jo Muylle (Skoda) en ouwe getrouwe Robert Droogmans, die een Alpine A110 voorreed.

Danny Kerckhof (BMW M3) was de beste bij de Historics. Hij had bijna anderhalve minuut voorsprong op Jean-Louis De Roeck, die zijn eerste wedstrijd reed met de ex-Bjorn Syx BMW.

Stefaan Tjoens moest vroegtijdig de Mitsubishi aan de kant plaatsen, zodat Luc Diet uiteindelijk de beste werd in de divisie 1-2 aan het stuur van de Peugeot 106.

Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws