Verschueren leidt de dans in Kortrijk

Vincent Verschueren leek het best uitgeslapen zondagmorgen om het tweede deel van de rally van Kortrijk aan te snijden. Na een besttijd voor Freddy Loix en Pieter Tsjoen op de enige zaterdagproef, opende Verschueren met enkele besttijden op rij, op de regennatte en heel modderige kp’s. Eenmaal moest de VW Polo R5-rijder Sébastien Bédoret voor zich laten. Maar halverwege de rally hebben Vincent en co-rijder Filip Cuvelier een voorsprong van een achttal seconden op Bernd Casier-Pieter Vyncke(Ford Fiesta R5). Bedoret en co Hans Delorge volgen op 22.5 sec, het duo Loix-Tsjoen op 24.3. Davy Vanneste en Kris D’Alleine sluiten met hun Citroën C3 de top-vijf af.

Melissa Debackere sprak aanvankelijk ook een serieus woordje mee in de debatten, maar moest na de eerste ronde de strijd staken door technische problemen. Kurt Boone plaatste de Mitsubishi in het decor, zonder averij voor het team zelf. Ook Victorien Heuninck(Citroën) en Steven Dolfen (Opel Adam) gooiden al de handdoek.

Didier Vanwijnsberghe was aanvankelijk de snelste bij de Historics, maar aan de finish van KP Marke moest hij de Toyota Celica aan de kant plaatsen met mechanische problemen. Ook Nick Toorré mocht de Ford Sierra Cosworth al op de trailer plaatsen, terwijl Andy Lefevere zijn debuutrally met de nieuwe Mercedes 190 zag eindigen in een gracht. Leider bij de “oudjes” is nu Danny Kerckhof (BMW M3).

In de divisie 1-2 staat er terug geen maat op Stefaan Tjoens en diens Mitsubishi Lancer.

Er moeten nog een vijftal kp’s afgewerkt worden vooraleer we de nieuwe winnaar van de rally van Kortrijk 2021 kennen.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws