Mooie afsluiter voor Critérium

Naast de traditionele categorieën BRC, Junior BRC en Historic BRC is er in de Spa Rally ook opnieuw plaats voor de deelnemers van het Criterium. Zij krijgen niet minder dan negen klassementsproeven voor de wielen geschoven, goed voor een honderdtal kilometers tegen de klok.


Hoewel het grootste gedeelte van de wedstrijd op zondag zal worden afgewerkt, mag men niet vergeten dat het Criterium al op zaterdagnamiddag in Spa van start gaat. DG Sport heeft er alles aan gedaan om ook die teams van de spectaculaire en langverwachte WRX-showetappe, die op en rond het Circuit van Spa-Francorchamps zal worden afgewerkt, te laten genieten! Zaterdagavond krijgen we dus al een eerste tussenstand, voor de wagens op zondag twee lussen van vier proeven zullen afwerken.
Een programma dat heel wat deelnemers van het Criterium, waar vierwielaangedreven wagens verboden zijn, naar Spa wist te lokken. Dat betekent dat de twee filosofieën – voortrekkers en achterwielaandrijvers – het naar hartenlust tegen elkaar kunnen opnemen!

Bij de bolides met aandrijving op de achteras vallen uiteraard de beste BMW’s in de gaten te houden: die van Nick Geelen (E30), Johnny Louies (E36), Nicky Thijs (E36), van lokale held Grégoire Destexhe (325i), maar ook die van Olivier Renaud (M3)! Er worden ook heel wat Fords Escort verwacht, met een zekere Olivier Querinjean (MK2), of ook… Pierre-Louis Delettre (MK1), de zoon van Pierre Delettre! De enthousiaste kerel zal daags voordien ook starten in VHRS 65!


Mika Lottefier haalt zijn Opel Kadett GT/E nog eens van stal, terwijl wijnbouwer Dirk Vermeersch nog eens veel plezier zal beleven aan zijn schitterende Fiat 124 Spider GT.
In de wetenschap dat Thomas Delrez (Clio RS) in 2019 het Criterium wist te winnen, dan weet men dat er ook met de voortrekkers rekening moet worden gehouden. Dat geldt zeker voor Georges Beaupain (Twingo R2), Guillaume Detrait (Clio RS), Thierry Dortu (Clio R3), Guy Grosjean (205), Stéphane Grosjean (205), Kevin Lepaily (Clio RS), Antoine Luxen (205), Sergio Pezzetti (205), David Schmetz (106), enz.


En wat te zeggen van François de Spa, die in 2019 VHRS 65 wist te winnen met zijn indrukwekkende Saab Sonett, nu overstapt naar het Criterium, en voor de gelegenheid zijn duivelse Austin Mini Cooper S nog eens van stal haalt? Spektakel verzekerd!
Kortom, tijdens de Spa Rally 2021 is het zeker de moeite om ook de deelnemers van het Criterium in de gaten te houden… en al vanaf zaterdagavond!

Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws