Jubileumjaar 2022 waardig gevierd

Na afloop van de hele mooie prijsuitreiking – ook wel Awards Night genoemd – werd het seizoen 2021 van de Porsche Carrera Cup Benelux afgelopen weekend definitief naar de geschiedenisboeken verwezen. Met een twintigtal nieuwe Porsche 911 GT3 Cup Type 992 op elke startgrid en een titelstrijd die tot de laatste wedstrijd van het kampioenschap nagelbijtend spannend was, kan de editie 2021 zeker met gouden letters op het palmares worden bijgeschreven.

Die laatste blik in de achteruitkijkspiegel was er vooral om de laureaten van de Porsche Carrera Cup Benelux, Porsche Endurance Trophy Benelux en de Porsche Sprint Trophy Benelux in de schijnwerpers te plaatsen. Er werd echter ook richting de toekomst gekeken, met de voorstelling van de kalender 2022 van dé ‘Cup’ van de Lage Landen.

De volgende editie van de snelste monomerkencup van de Benelux wordt bovendien heel bijzonder. “Het wordt inderdaad het tiende seizoen voor onze Porsche Carrera Cup, die in 2013 onder de naam Porsche GT3 Cup Challenge werd gecreëerd”, stelt een verheugde Series Manager Olivier Aerts. “Om die verjaardag waardig te vieren hebben we een programma samengesteld dat helemaal bij ons DNA past, met prestigieuze meetings en een duidelijke nadruk op de Benelux. We komen op zes verschillende circuits in actie, waarbij de vier mooiste uit België en Nederland. Daar hebben we nog een verplaatsing naar de Spaanse zon aan toegevoegd, richting Barcelona, én een finale in het kader van de prestigieuze DTM in Hockenheim. Zowel bij de teams als de rijders viel al heel wat interesse te noteren. Het moge dan ook duidelijk zijn dat het tiende seizoen van de Porsche Carrera Cup Benelux er nu al veelbelovend uitziet.”

Zoals de traditie het wil wordt het seizoen op gang getrokken in het kader van het wereldkampioenschap endurance FIA WEC, van 5 tot 7 mei op het circuit van Spa-Francorchamps. Vijf weken later vormt Circuit Zolder van 10 tot 12 juni het decor van een tweede Belgische etappe, in het kader van de heel gevarieerde Supercar Madness-meeting. De Porsche Carrera Cup Benelux zal er zich ongetwijfeld opwerpen als de referentie als het gaat om monomerkencups in de Benelux.

Porsche, Porsche Carrera Cup Benelux, kalender

Daarna krijgen de deelnemers een dubbel Nederlands programma voorgeschoteld. Van 24 tot 26 juni wordt er in het kader van de ADAC GT Masters op Circuit Zandvoort gereden, waarna het richting het TT Circuit van Assen gaat, voor de Jack’s Racing Day. Deze meeting, die voorheen als Rizla Racing Days bekend stond, zorgt voor een entertainende mix van racewagens en -motoren en is één van de meest populaire raceweekends van Nederland. Van 5 tot 7 augustus worden er in de ‘Cathedral of Speed’ dan ook enkele tienduizenden fans verwacht.

Aan het eind van de schoolvakantie is het dan weer tijd om richting het zuiden te trekken. Tussen 26 en 28 augustus staat het Circuit de Barcelona-Catalunya op de agenda, in het gezelschap van de European Le Mans Series. Tenslotte zorgt Hockenheim – met de niet te missen DTM-finale – van 7 tot 9 oktober voor de afsluiter van het jubileumjaar van de Porsche Carrera Cup Benelux.

Wie worden de opvolgers van kampioenen Dylan Derdaele (algemeen), Floris Dullaart (Pro-Am) en Jan Lauryssen (Am) aan het eind van het seizoen 2022? Antwoord over… 316 dagen!

Kalender 2022 Porsche Carrera Cup Benelux

TBC: Official Test Day – Spa-Francorchamps (B)
05-07/05/2022: FIA WEC – Spa-Francorchamps (B)
10-12/06/2022: Supercar Madness – Zolder (B)
24-26/06/2022: ADAC GT Masters – Zandvoort (NL)
05-07/08/2022: Jack’s Racing Day – Assen (NL)
26-28/08/2022: ELMS – Barcelona (ESP)
07-09/10/2022: DTM – Hockenheim (GER)*

*Onder voorbehoud van goedkeuring door ITR

(persbericht, foto met dank aan Porsche Carrera Cup Benelux)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws