Mis niets van de apotheose van het BRC 2021!

Na een bijzonder seizoen 2021, staat dit weekend de achtste en laatste wedstrijd van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship op het programma. In de Spa Rally valt de beslissing in de strijd voor de Belgische titel, maar het aantal kanshebbers op de overwinning is niet op één hand te tellen. Adrian Fernémont, Ghislain de Mevius en Grégoire Munster zullen op het toppunt van het kunnen moeten presteren.

Mis niets van de ongelofelijk spannende ontknoping van het seizoen. Vrijdagavond, na de shakedown waarop de tenoren voor de laatste keer de afstelling van hun wagen verfijnen, zullen we een aantal toppers aan de tand voelen tijdens de klassieke BRC Persconferentie die te zien is op de Facebookpagina van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship.

Op zaterdag 4 en zondag 5 december presenteert het team van de BRC Promotor maar liefst 7 liveshows van een half uur, met actiebeelden rechtstreeks vanaf de klassementsproeven, interviews aan de finish van de proef en vanuit het servicepark en analyses van de presentatoren in de studio. Beleef de emoties live mee vanaf de eerste rij.

Op zaterdag zijn we live bij de openingsproef in Wanne om 9h40, om 13h15 gevolgd door de eerste doortocht op de spectaculaire WRX-piste in Francorchamps. In de namiddag volgen we KP 8 Herve live, met als afsluiter van de openingsdag een liveshow vanaf KP 10 WRX met interviews vanuit het servicepark.

Op zondag volgen we de ontknoping van het seizoen in drie fases. Eerst presenteren we KP 13 Theux vanaf 10h30. Om 12h35 zijn we live bij KP 15 Stavelot, waarna we de afsluiten met de slotproef, de Pirelli Powerstage, om 14h30 met finish op de WRX-piste van Spa-Francorchamps. Wie wint deze editie van de Spa Rally en wie kroont zich tot Belgisch rallykampioen 2021? Je ziet het live op de Facebook pagina van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship.

Na de wedstrijd volgt op zondagavond om 23h20 op Sporza (Een) al meteen een samenvatting van 15 minuten. RTBF brengt maandag 6 december om 18h30 een korte review op Tipik. Vanaf 9 december zal de samenvatting van 24 minuten te bekijken zijn op de Facebook pagina van het Kroon-Oil BRC. Deze samenvatting zal vervolgens op tal van zenders te bekijken zijn wereldwijd, waaronder RTBF Auvio, Ziggo Sport (Nederland), Motorsport TV, Sport 10 (B), Eclips TV (B), Fox Sports, enz.

Mis niets van de grandioze apotheose van het Kroon-Oil BRC 2021!

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws