Nicolas Baert als rookie in de e-Trophée Andros

Eigenlijk was de racescène dit weekend voor Nicolas Baert niet een met sneeuw bedekt skioord in de Franse Alpen, maar wel de Zuid-Afrikaanse omloop van Kyalami. Echter de finale van de Intercontinental GT Challenge werd begin deze week om de bekende redenen naar 4 en 5 februari 2022 verplaatst en dus kwam er voor Nicolas Baert een weekend vrij, een weekend dat meteen de start van een nieuwe competitie zal betekenen. Baert, dit jaar vooral actief in de TCR Europe, maar ook in de Intercontinental GT Challenge, start in de e-Trophée Andros, een spectaculair kampioenschap op ijs, met elektrische racewagens. Naast Baert zien we er ook ex-F1-rijder Olivier Panis, Nicolas Prost, wereldkampioen toerisme Yann Ehrlacher en zelfs de Franse vedette Romain Grosjean. Baert verdedigt als rookie in de e-Trophée Andros de kleuren van Saintéloc Racing en Audi!

De finale van de Intercontinental GT Challenge zal voor begin 2022 zijn, maar Nicolas Baert neemt geen genoegen met een winter zonder autosport. De Waals-Brabander zal immer vijf weekends lang een totaal nieuwe discipline ontdekken, in de vorm van de 33ste editie van de e-Trophée Andros. Maar wat is dat nu eigenlijk?

Nicolas Baert: “De e-Trophée Andros is een intense competitie, een beetje volgens de filosofie van rallycross, maar dan op ijs. Het zijn inderdaad korte wedstrijden, met twee kwalificatieheats, een finale en een superfinale. De bolides zijn echter helemaal anders, want het betreft vierwielaangedreven en vierwielgestuurde elektrische silhouetten met het equivalent van een goed 350 pk. Opgepast de wagens wegen amper 1.100 kilogram en met een koppel van maar liefst 1600 Newtonmeter, accelereren ze enorm hard. Het spreekt dan ook voor zich dat de auto’s een erg specifieke aanpak vergen en dat is leuk, ik moet me aanpassen, maar daardoor word je gewoon beter als rijder. Ik ben er zeker van dat de technieken die ik hier ga leren, dat ik die later ook elders ga kunnen gebruiken. Wat mijn ambities betreft, kan ik eigenlijk heel kort zijn: leren en me amuseren, want de concurrentie is enorm, met heel wat Franse specialisten die dit al jaren doen. Het zou wat vreemd zijn dat ik me na één weekend met hen zou willen meten.”

De kalender van de e-Trophée Andros omvat vijf weekends, in bekende skistations, maar alle wedstrijden zijn live via de site te volgen. Het format van de wedstrijden en de competitie in zijn geheel zijn uitermate geschikt voor livecoverage door de korte, intense gevechten.

“Ik ben erg blij dat ik deze winter mijn leerproces in de autosport kan verderzetten en ik kijk dan ook enorm naar de eerste races uit. De samenwerking met het team Saintéloc Racing was al zeer goed in Indianapolis en het spreekt voor zich dat zij ook hier over heel wat ervaring beschikken. Mijn teamgenoten, waaronder Aurelien Panis, zullen me zeker bijstaan in de ontdekking van dit zeer leuke kampioenschap.”

(persbericht, foto met dank aan Nicolas Baert Press)

Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws