Van Texas naar Berlare naar de DTM Trophy

De DTM Trophy krijgt er weer wat internationale uitstraling bij en dit mede dankzij het Belgische SRT, oftewel Selleslagh Racing Team. Het team uit Berlare zet komend seizoen een Mercedes AMG in voor de 22-jarige Texaan Alexandre Papadopulos, een Amerikaanse rijder met Griekse roots. Papadopulos zal rijden in de ‘junior race series’.

“Als je je als rijder wilt ontwikkelen, dan moet je gewoonweg naar Europa komen,” aldus Alex Papadopulos. “Voor mij is het belangrijk om zelf met de wagen te kunnen rijden zonder dat ik met iemand ander eender welk compromis moet afsluiten en daarom is de DTM Trophy de meest logische optie.”

SRT, Selleslagh Racing Team, DTM Trophy

“In principe zetten we onze wagens in daar waar de rijders willen races want het zijn tenslotte onze klanten. Alex Papadopulos wil in de DTM Trophy races omdat je in die serie geen wagen hoeft te delen met een andere rijder,” laat Patrick Selleslagh weten. “Voor SRT is de serie trouwens ook zeer aantrekkelijk natuurlijk. We hebben tevens ook nauw contact met Nico Verdonck die de voorbije twee jaren al in de DTM Trophy reed. Ons doel is nu dan ook om, naast de Mercedes AMG voor Alex, een tweede wagen in te zetten omdat het met twee wagens uiteraard logischer is in zowel logistiek als commercieel opzicht,” besluit Patrick.

Volgend jaar bestaat de DTM Trophy uit zeven raceweekends met twee sprintraces van 30 minuten, eentje op zaterdag en eentje op zondag. Het seizoen wordt in het weekend van 20-22 mei 2022 op gang getrokken op de DEKRA Lausitzring.

Foto Papadopulos met dank aan DTM Media Team.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws