Rossel loopt verder uit, titel binnen handbereik voor Fernémont

Ook tijdens de eerste ronde van dag twee in de Spa Rally lijkt DG Sport rijder Yohan Rossel onklopbaar. Maar zijn voorsprong begint kleiner worden. Adrian Fernémont voert de druk op en ziet zijn tweede titel alsmaar dichterbij komen. Ghislain de Mevius lijkt wat achterop te hinkelen met 21,1 seconden achterstand op Fernémont.

Het gat tussen de eerste vier rijders is momenteel een dikke halve minuut. Al lijk Grégoire Munster ook veel goed te maken na gisteren. Met nog maar 4,7 seconden achterstand op de Mevius lijkt hij gebrand voor die derde plaats, wat goed zou uitkomen voor de aankomende Powerstage. Cedric De Cecco moet voorlopig tevreden zijn met een vijfde plaats. Veel druk bij De Cecco is er niet, want de Skodia Fabia R5 van Daniel Barry komt op meer dan zeven minuten achterstand. Gino Bux brengt zijn Peugeot 208 Rally4 op een tijdelijke zevende plaats, terwijl de Citroën C3 Rally2 van Emmanuel Gonay op een achtste plaats zien staan. Maxime Potty (Ford Fiesta Rally2) en Romain Delhez (Porsche 997 GT3) mogen de voorlopige top tien aanvullen.

Adrian Fernémont -Spa Rally 2021
Adrian Fernémont – Spa Rally 2021

Charles Munster kon deze morgen opnieuw starten nadat BMA een hele nacht heeft gewerkt om de wagen terug op orde te brengen. Maar toch blijft Aäron Ollevier zijn voorlopige eerste plaats behouden. Al zorgt dit voor geen veranderingen want Munster is hoe dan ook winnaar bij de Juniors. Ook bij de Stellantis Cup Belux zien we weinig veranderingen. Gino Bux blijft hier voorlopig leider met zijn Peugeot 208 Rally4 met een voorsprong van een grote twee minuten op Frédéric Caprasse (Peugeot 208 Rally4).

Arnaud Dedouaire -Spa Rally 2021
Arnaud Dedouaire -Spa Rally 2021

Naast de moderne wagens zien we ook bij de Historics weinig veranderingen. Jeoffrey Leyon (BMW M3 E30) leidt de reeks met een dikke vijf minuten voorsprong op Emile Breittmayer in de Fort Escort MK1. Olivier Breittmayer doet er nog eens acht minuten bij in de Porsche 911 SC. Plaats vier en vijf staan voorlopig op namen van Michel Vandergeeten in de Lancia Delta en Pierre Jamin in de DAF 66 Marathon.

Pierre Jamin - Spa Rally 2021
Pierre Jamin – Spa Rally 2021

Door de opgave van Nicky Thijs in het Criterium deze is Frederik Vandeloock al kampioen nog voor de wedstrijd eindigt! Met een voorsprong van 21 punten kan Vandeloock zijn opgave van gisteren alvast goed verteren. Voorlopig zien we Guy Grosjean de wedstrijd leiden in de Peugeot 205 GTI met een voorsprong van drie minuten op Geoffrey Horward (Opel Astra GSI) Stefaan Tjoens komt op dit moment op een derde plaats in zijn Renault Mégane RS.

Deze namiddag staan er voor iedereen nog vier proeven op het programma. Omstreeks 15u kennen we de winnaar van de Spa Rally 2021 alsook de winnaar van de Kroon-Oil Belgian Rally Championship 2021!

Margot Ureel
Margot Ureel
Margot Ureel is de jongste en enige vrouwelijke medewerker van RallyandRaces. Autosport ligt haar nauw aan het hart, ze is dan ook steevast te vinden op tal van rally’s. Door haar ervaring op de rallyradio verwoordt ze de nieuwsitems met de nodige zorg en kwaliteit.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws