Blije gezichten in het kamp van Yohan Rossel en Adrian Fernémont

Wat er de hele dag al leek aan te komen, is waarheid geworden: Yohan Rossel wint deze editie van de Spa Rally, Adrian Fernémont mag zich voor de tweede opeenvolgende keer Belgisch rallykampioen noemen.

Yohan Rossel en Valentin Serreaud kwamen in hun DG Sport-Citroën C3 halverwege de eerste dag aan de leiding, nadat de Belgische rijders de eerste klassementsproeven voor hun rekening namen. Munster(Hyundai i20), de Mévius(Skoda Fabia) en Fernémont (Skoda Fabia)moesten de regerende WRC Rally 3-kampioen voor zich dulden, al bleef het verschil vandaag altijd rond de halve minuut draaien.

Het enige doel voor Adrian Fernémont en Samuel Maillen was om de tweede plaats veilig te stellen en zo ook de tricolore terug te omgorden na afloop. Maar ze lieten niet zomaar betijen, daar ze de hete adem van Ghislain de Mévius en Grégoire Munster in de nek bleven voelen. Het Skoda-duo beef geconcentreerd, waren zelfs nog tweemaal de snelste op een kp, en mochten dus zichzelf opvolgen op de erelijst van het BRC.

De Powerstage moest uitsluitsel brengen wie zich vice-kampioen mocht noemen dit seizoen. Ghislain de Mévius en Johan Jalet klokten 0.2 sec sneller af dan Grégoire Munster en Louis Louka, wat goed genoeg was voor de tweede plaats in de titelrace. In het klassement bezet Munster wel het laagste podiumschavotje.

De enige die nog ietwat in de buurt kon blijven van deze kemphanen was Cédric de Cecco. Met de Citroën C3 finishte hij als vijfde, op 1’15” van winnaar Rossel. De zesde in het algemeen klassement, de Ier Daniel Barry, volgde met zijn Skoda op meer dan tien minuten! De opmars van Maxime Potty(Ford Fiesta), na de nodige problemen in het zaterdaggedeelte, eindige uiteindelijk op een mooie 7de plaats.

Bij de RGT’s won Armand Fumal aan het stuur van de Alpine A110, maar Stefaan Prinzie had aan een tweede plaats genoeg om het kampioenschap naar zijn hand te zetten.

Gino Bux(Peugeot 208) mag zich de eerste winnaar noemen van de Stellantis Rally Cup,gekruid met een top-10 plaats algemeen. Charles Munster was al zeker van de titel bij de Juniors, ondanks zijn harde klap op zaterdag. Bij de Historics mocht Geoffrey Leyon met de BMW M3 zich de beste noemen.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws