DG Sport Compétition wint met Rossel in Spa

Het seizoen 2021 is voor DG Sport Compétition zonder enige twijfel op een positieve noot geëindigd! Na de zege van Stéphane Lefebvre en Renaud Jamoul in de Rally van Condroz-Huy, zegevierden kersvers wereldkampioen WRC3 Yohan Rossel en Valentin Sarreaud met hun Citroën C3 Rally2 ingezet door het team uit Theux tijdens de Spa Rally, de finale van het Belgian Rally Championship 2021…


De armada van DG Sport Compétition oogde bijzonder indrukwekkend voor aanvang van de Spa Rally 2021, met niet minder dan drie Citroën C3 Rally2 voor Rossel-Sarreaud, Lefebvre-Jamoul en De Cecco-Humblet. In het geval van de twee Franse rijders zou het gebrek aan ervaring op de proeven in Spa weliswaar een handicap vormen ten opzichte van de tenoren uit het Belgische kampioenschap. Voeg daar een lastige weersvoorspelling aan toe, typisch voor de maand december, en de uitdaging was echt buitengewoon.


Rossel gaf toe verrast te zijn door het gebrek aan grip in de eerste proeven, maar hij slaagde erin het ritme te volgen. Hoewel de omstandigheden alleen maar moeilijker werden, kon de rijder uit het departement Gard toch de aanval inluiden. Hij profiteerde vervolgens van de delicate WRX-proef op het Circuit de Spa-Francorchamps om de leiding over te nemen. Een benijdenswaardige positie die de rijder van DG Sport Compétition niet meer uit handen zou geven. Ondanks een verbeten strijd tussen de beste Belgische rijders, heeft Yohan Rossel zijn reputatie waargemaakt, zonder daarbij het menselijke aspect uit het oog te verliezen.


“Deze overwinning doet me bijzonder veel plezier, omdat ik op die manier de mensen kan bedanken die me geholpen hebben om aan de start te staan van deze aartsmoeilijke wedstrijd”, reageerde Rossel. “Voor mij was het een formidabele gelegenheid om ervaring op te doen op wegen met beperkte grip, met ontelbaar veel verschillende soorten asfalt en wisselende omstandigheden. We hebben snel gemerkt dat we in deze rally een hoofdrol konden spelen, maar deze zege lag niet in de lijn der verwachting! Bravo aan het hele team…”


Stéphane Lefebvre en Renaud Jamoul namen dan weer een voorzichtige start, alvorens het ritme te verhogen en opnieuw in de kopgroep plaats te nemen. In KP7 leken ze op weg naar de koppositie van de wedstrijd, maar door een technisch probleem verdwenen ze van het toneel. De snelheid was echter duidelijk op de afspraak, wat de competitiviteit van de Citroën C3 Rally2 aantoont.


Cédric De Cecco, eens te meer met Jérôme Humblet als corijder, maakte dit weekend deel uit van DG Sport Compétition. Hij realiseerde verschillende tijden van erg hoog niveau en was in KP7 zelfs goed voor de scratch! De Luikenaar sloot de rally af in de top 5 en bewees vooral dat hij mits de nodige kilometers met de Franse bolide in staat is om mee te spelen met de allersnelsten.


“Na de Condroz opnieuw een geslaagd weekend!” klonk het bij Alain Georges, de verantwoordelijke van DG Sport Compétition. “Yohan Rossel, die de proeven niet meer dan driemaal heeft verkend, heeft het team weggeblazen met zijn snelheid. Zijn prestatie, terwijl de Belgische titelkandidaten het beste van zichzelf gaven, was onvoorstelbaar. We zijn erg fier dat de wereldkampioen WRC3 aan het stuur van een van onze auto’s de zege heeft veroverd. Stéphane Lefebvre ontmoette ditmaal de pechduivel, maar heeft toch zijn ontegensprekelijke snelheid getoond, terwijl Cédric De Cecco ervoor gezorgd heeft dat we nog beter vertegenwoordigd waren in de spits van het peloton van de Spa Rally. Bravo aan het hele team! Dit seizoen was allesbehalve eenvoudig, maar wordt beëindigd met een apotheose. Laat volgend seizoen maar komen!”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws