Belcar Series: de kalenders voor volgend jaar

De organisaties van het Belcar Endurance Championship en de Belcar Skylimit Sprint Cup hebben na veel hard werk en toewijding de kalenders voor volgend seizoen finaal op papier kunnen zetten.

2022 wordt zoals geweten anders dan de voorbije jaren vermits de prototypes niet meer op het Belcar asfalt toegelaten zijn. Dat maakt dat alleen GT- en Touringcars zullen deelnemen. Dit houdt in dat wel wagens à la Lamborghini Super Trofeo, Porsche Cup, Ferrari Challenge, Porsche Cayman, Audi GT2, Lamera, Mustang V8 en Lotus Exiges zullen zien starten in de klasse GTa en GTb.

In de Touring Car-klasse (Ta en Tb) zijn onder meer de BMW M2 CS, Audi RS3 LMS, Fiat Abarth 500, Toyota GT 86, Renault Clio Cup en Seat Cupra welkom.

Belcar, kalender, Belcar Series

De kalender omdat vier races op Belgische bodem, waarvan drie maal op Circuit Zolder en eentje op het Circuit van Spa Francorchamps. Twee keer wordt de verplaatsing naar het buitenland gemaakt, met begin juni de ‘Magny Cours Cup’ in Frankrijk en midden september de ‘Weekend Heroes’ op de Duitse Nürburgring.

Belcar, Skylimit Sprint Cup

De Belcar Skylimit Sprint Cup daarentegen wordt verreden over 10 races tijdens vijf events. Vier daarvan worden gehouden op Circuit Zolder maar ook de ‘Weekend Heroes’ in Duitsland staat als enige buitenlands event op de kalender van de Skylimit Sprint Cup.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws