Porsche Vision Gran Turismo

Porsche en de Japanse videogame-ontwikkelingsstudio Polyphony Digital Inc, een dochteronderneming van Sony Interactive Entertainment, presenteren een spectaculair virtueel voertuigconcept. In de gamereeks ‘Gran Turismo’ zijn sinds 2017 sportwagens van Porsche te zien, meest recentelijk de Taycan Turbo S. Voor de lancering van de zevende editie van de game heeft Porsche voor het eerst een voertuig ontwikkeld dat puur voor de virtuele wereld is bedoeld. De Porsche Vision Gran Turismo is de eerste conceptstudie van de sportwagenfabrikant die speciaal is gemaakt voor gebruik in een computerspel. Hij zal exclusief beschikbaar zijn in Gran Turismo 7, dat op 4 maart 2022 uitkomt voor PlayStation 4 en PlayStation 5.

Door samen te werken met Polyphony Digital laat Porsche niet alleen zijn bijzondere visionaire aanpak zien, maar toont het ook eens te meer het hoge niveau van expertise onder zijn ontwerpers. Bevrijd van de beperkingen van het ontwikkelen van modellen voor serieproductie, konden zij hun eigen ideeën voor een Gran Turismo concept car in de praktijk brengen. “Een voertuig dat puur voor de virtuele wereld is ontworpen, opent voor ons opwindende mogelijkheden die anders in een regulier ontwerpproces voor een in serie geproduceerde auto zwaar gereglementeerd zijn”, aldus Michael Mauer, Vice President Style Porsche. “Projecten als de Porsche Vision Gran Turismo zijn voor ons bijzonder waardevol in het creatieve proces. Het verder ontwikkelen van ons duidelijk gedefinieerde Porsche Design DNA en de uitwisseling met ontwerpers uit andere branches is een belangrijk onderdeel van ons werk.”

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws