Audi met “Dream Team” in de Dakar Rally

Audi is de eerste autofabrikant die met een geëlektrificeerde aandrijflijn gaat strijden voor de eindzege in de beroemde Dakar Rally en luidt daarmee tevens een energierevolutie in de cross-country rallysport in. Audi Sport is erin geslaagd drie illustere rijdersteams aan te trekken voor het ambitieuze project.

Mattias Ekström/Emil Bergkvist (Zweden), Stéphane Peterhansel/Edouard Boulanger (Frankrijk) en Carlos Sainz/Lucas Cruz (Spanje) zullen voor Audi deelnemen aan ’s werelds zwaarste rally van 2 tot 14 januari 2022. “Het is niet overdreven om te spreken van een ‘dream team'”, zegt Julius Seebach, Managing Director van Audi Sport GmbH en verantwoordelijk voor de autosport. “Stéphane is de meest succesvolle Dakar-coureur aller tijden. Carlos is meervoudig Dakar-winnaar en Wereldkampioen Rally. Met Mattias hebben we in het verleden al veel Audi-successen behaald. Hij is een van ’s werelds meest veelzijdige coureurs. Naast veel snelheid voegen ze allemaal een extreme hoeveelheid expertise en motivatie toe aan ons team. Hetzelfde geldt voor hun co-drivers, die een steeds belangrijkere rol spelen in de Dakar Rally.”

“Uiteindelijk maken de coureurs en bijrijders het verschil in de Dakar Rally”, zegt Andreas Roos, die bij Audi Sport verantwoordelijk is voor de fabrieksmotorsportverplichtingen. “Het feit dat we drie rijdersteams op het allerhoogste niveau zullen hebben, is geruststellend. We kunnen een vinkje achter dit punt zetten. Nu is het aan ons om de ontwikkeling van onze innovatieve auto af te ronden en in januari het startschot te geven voor de energierevolutie in de cross-country rallysport.”

“In de Dakar Rally zijn teamwork en betrouwbaarheid van cruciaal belang”, zegt Sven Quandt, teambaas van Q Motorsport. “Je hebt een goed samenwerkend team nodig, een superbetrouwbare auto en betrouwbare rijdersteams. Je kunt in de Dakar Rally niet permanent op de limiet rijden. De juiste strategie is cruciaal. Ik ben erg blij dat we drie gerenommeerde en sterke teams voor ons zullen laten strijden. We kennen hun kwaliteiten heel goed.”

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws