Porsche jaagt op titel in het World Endurance Championship

Porsche begint het autosportseizoen 2022 met ambitieuze doelstellingen en uitgebreide programma’s. Het zwaartepunt zal liggen bij de twee fabrieksdeelnames aan het ABB FIA Formula E World Championship en het FIA World Endurance Championship. De uitbreiding van de klantensportactiviteiten en de intensieve voorbereiding op het nieuwe LMDh-programma zijn nu aan het activiteitenprogramma toegevoegd. “Motorsport heeft altijd een speciale rol gespeeld in de bedrijfsstrategie van Porsche, en al meer dan 70 jaar gebruiken we het racepodium als testterrein voor onze nieuwste technologieën. We staan vandaag voor grote uitdagingen – zowel op sportief als op organisatorisch vlak. We zijn vastbesloten om een actieve rol te spelen bij het vormgeven van de toekomst en er tegelijkertijd voor te zorgen dat we ons autosport-DNA behouden”, aldus Oliver Blume, voorzitter van de Raad van Bestuur van Porsche AG, tijdens de digitale Porsche Night of Champions.

“We plaatsen duurzaamheid en elektrificatie zeer hoog op onze prioriteitenlijst,” voegde Michael Steiner, lid van de Raad van Bestuur voor Onderzoek en Ontwikkeling, eraan toe. “Dit is iets wat ook terug te vinden zal zijn in de autosport van de toekomst. Zoals je kunt zien aan de ontwikkeling van eFuels in samenwerking met ExxonMobil, naast onze Mission R concept car, zijn de eerste grote stappen in deze richting nu zichtbaar geworden.” Zo baarde de volledig elektrische Mission R-racewagenstudie opzien toen hij werd onthuld op de IAA MOBILITY 2021 in München. Deze spectaculaire raceauto met vierwielaandrijving en een vermogen tot 800 kW (1.088 pk) is het visioen van een potentiële klantensportwagen van de toekomst.

Opnieuw twee fabrieks Porsche 911 RSR ingeschreven in FIA WEC

In het World Endurance Championship (FIA WEC) zal Porsche in het seizoen 2022 opnieuw twee 515 pk sterke 911 RSR inzetten. De twee racewagens zullen onder leiding van Alexander Stehlig, Overall Project Manager en Head of Operations, aan de komende zes races deelnemen en een iets andere rijdersbezetting hebben. De Italiaanse Gianmaria Bruni en de Oostenrijker Richard Lietz zullen opnieuw de rijderstaken delen in de No. 91 wagen. In de No. 92 zal Kévin Estre uit Frankrijk de rijdersstoel ruilen met de ervaren Deen Michael Christensen. Het duo behaalde drie jaar geleden een klasseoverwinning tijdens de 24 uur van Le Mans en pakte ook de titel van 2018/2019. De eerste race van het nieuwe seizoen zal plaatsvinden op 18 maart in Sebring (VS), en op 11/12 juni 2022 zullen de twee Porsche 911 RSR deelnemen aan de 90e editie van de Franse endurance-klassieker. Bij hun deelname aan het hoogtepunt van het jaar zullen de twee rijders worden ondersteund door fabrieksrijders Frédéric Makowiecki uit Frankrijk (#91) en de Belg Laurens Vanthoor (#92).

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws