RACB Awards 2021: Dries Vanthoor ‘Driver of the Year’

Vanavond vonden de RACB Awards van 2021 plaats waarbij weer enkele prestaties van Belgische toppiloten werden bekroond. Daarbij werd Limburger Dries Vanthoor verkozen tot ‘Driver of the Year’!

Dat ons land over echte toptalenten in de autosportwereld beschikt werd vanavond nog maar eens duidelijk op de digitale prijsuitreiking. Zowel op het circuit, als in de rally- en rallycrosswereld toonden de Belgische rijders dit jaar opnieuw hun kunnen. Een overzicht van de winnaars van vanavond:

Rookie of the Year: Kobe Pauwels

De 17-jarige Kobe Pauwels uit Leopoldsburg gaat met de trofee van Rookie of the Year naar huis. Pauwels werd dit jaar vice-kampioen rallycross in Euro RX3 en maakte op de Nürburgring zijn debuut in RX2e, een volledig elektrische klasse in het rallycross.

Team of the Year: WRT

Dat WRT de titel van ‘Team of the Year’ binnenhaalt hoeft natuurlijk niet te verbazen. Een korte blik op de statistieken van 2021 zegt genoeg: 3 titels in GT World Challenge (Endurance, Sprint, Overall), wereldkampioen in het FIA WEC, ELMS kampioen en een zege in de 24 Uur van Le Mans. Een dikke pluim voor de equipe van Vincent Vosse.

Driver of the Year: Dries Vanthoor

De vijf genomineerden voor de titel ‘Driver of the Year’ waren respectievelijk Thierry Neuville, Charles Weerts, Guillaume De Ridder, Stoffel Vandoorne en Dries Vanthoor. Het was Vanthoor die, volledig verdiend, de titel mee naar huis mocht nemen. Hij won de Sprint en Overall titel met Charles Weerts in het GT World Challenge Europe, veroverde de polepositie in GTE Pro voor de 24 Uur van Le Mans en eindigde knap tweede tijdens de 24 Uur van Spa na een inhaalrace vanaf de laatste plek.

Over zijn toekomstplannen gaf Vanthoor het volgende mee: “De focus voor 2022 blijft op de GT3-racerij liggen, waarbij we ons opnieuw zullen toeleggen op het GT World Challenge-kampioenschap. Maar we kijken verder dan dat en blijven werken naar het grote doel, om in 2023 aan te treden als piloot voor Audi in de topklasse van het FIA WEC, de LMDH. Er zijn gesprekken lopende en het gaat de goede richting uit maar het blijft afwachten. Het is en blijft wel mijn grote doel.”

Korneel Debruyn
Van kinds af aan is Korneel reeds gepassioneerd door auto's en autosport. Wat oorspronkelijk begon met een passie voor exclusieve (sport)auto's, groeide daarna uit tot een grote interesse in de autosportwereld. Momenteel focust Korneel zich op het circuitgebeuren, waarbij GT- en uithoudingsraces hem het meeste boeien. Ook het testen van de nieuwste (sport)wagens neemt hij graag voor zijn rekening.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws