Dakar, Sébastien Loeb zakt naar plaats drie

Orlando Terranova won vandaag proef zes, het was van 2015 geleden dat de ervaren Argentijn nog eens een proef kon winnen. Tweede snelste vandaag was Mattias Ekstrom in de Audi met nummer 224 op de deuren. Yazeed Al Rajhi moest 1:49 toegeven op Terranova en behaalde daarmee een derde tijd.

De leider Nasser Al-Attiyah moest vrede nemen met een 10de tijd maar bouwt hiermee zijn voorsprong wel uit op Sébastien Loeb. De Fransman verloor tijd door een navigatiefout en reed hierdoor een 28ste tijd, 21:31 trager dan Terranova. Knappe 12de tijd van onze landgenoot Alexandre Leroy die 7:47 moest toegeven.

In het algemeen klassement zien we een wissel van de plaatsen 2 en 3, Sébastien Loeb verliest zijn tweede plaats aan Yazeed Al Rajhi. Het verschil tussen beide heren bedraagt zes seconden. Leider blijft Al-Attiyah met een voorsprong nu van 50:19.
(klassement)

Foto Terranova: A.S.O./Charly López

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws