Dakar Rally, wat brengen de volgende drie proeven


Proef 7: Riyadh > Riyadh
635 kilometer staan er vandaag op het menu voor de tenoren waarvan 421 kilometer tegen de klok. Deze proef gaat onbekend terrein aandoen en begint meteen met ongeveer 100 kilometer duinen waar geen einde aan blijkt te komen. Na deze zware beproeving wordt het terrein makkelijker maar komt de nood aan goede navigatie skills terug naar boven.

Proef 8: Al Dawadimi > Wadi Ad-Dawasir
828 kilometer waarvan 394 tegen de klok. De lange verbinding en het vele zand maken van deze tocht naar zuid Saoedi-Arabië een tocht waar geen einde aan lijkt te komen. Het zand en de duinen tijdens de eerste 200 kilometer van de proef lijken eindeloos terwijl de deelnemers de ene vallei na de andere aandoen. Er wordt verwacht dat heel wat deelnemers zich zullen mispakken aan de complexiteit van deze proef en pas laat het bivak zullen bereiken.

Proef 9: Wadi Ad-Dawasir > Wadi Ad-Dawasir
490 kilometer waarvan 287 tegen de klok. Deze proef start niet vroeg om de laatkomers van proef 8 de kans te geven in de rally te blijven. In deze fase van de wedstrijd wordt de uithouding van mens en machine heel belangrijk. Tijdens deze proef spelen vooral bergen en valleien een hoofdrol wat een andere aanpak vraagt dan rijden in de duinen. Minder zand betekent zeker niet minder moeilijk, zeker de navigatie zal hier terug heel belangrijk zijn.

Foto: ASO/Charly Lopez

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws