RedAnt Racing maakt debuut in de 24 uur van Dubai

Nu de nieuwjaars- en kerstwensen achter de rug zijn, is het weer tijd om te racen. Dat gebeurt nog niet in onze eigen contreien, maar wel in het Midden-Oosten en meer bepaald in de 24 uur van Dubai. De wedstrijd in de emiraten is aan zijn zeventiende editie toe en heeft altijd een grote aantrekkingskracht op Belgische teams en rijders gehad. Dit jaar maakt RedAnt Racing zijn debuut in de opener van het seizoen van 24H Series en dat uiteraard met twee Porsche 911. Hoewel het team zelf voor een première staat, hebben de meeste rijders in de beide Porsche 911 wel al ervaring in de uithoudingsrace in Dubai. Bovendien wist RedAnt Racing afgelopen seizoen de 24 uur van Zolder in de GT-klasse te winnen, wat maakt dat uitdagingen in uithoudingsraces het team zeker niet vreemd zijn. Opgepast, de start van de race is nu vrijdag – en niet zaterdag! – 14 januari om 12 uur ’s middags onze tijd en afgevlagd wordt er uiteraard 24 uur later.

De 24 uur van Dubai past ondertussen in het rijtje klassieke uithoudingsraces, want de wedstrijd in het Midden-Oosten blaast eind deze week zijn zeventiende verjaardag uit. In de zestien voorbije edities ging de zege maar liefst zesmaal al naar Porsche, waarmee het merk uit Weissach het meest succesvolle uit de geschiedenis van de wedstrijd is, zoals wel vaker in uithoudingswedstrijden. RedAnt Racing doet voor zijn eerste deelname een beroep op twee Porsche 911 GT3 Cup, waarvan één 992 en één 991 Gen 2. Teammanager Bert Redant geeft tekst en uitleg bij de line-up van beide wagens:

“We zetten effectief twee wagens in, met een crew die zijn sporen al heeft verdiend. De Porsche 991 GT3 Cup is voor het jonge geweld met Glenn van Parijs, de vicekampioen van de Porsche Carrera Cup Benelux en uiteraard ook één van onze rijders die de zege in de 24 uur van Zolder mee heeft behaald. Hij deelt de auto met Pieter Ooms, die deze race al heeft gereden en daarnaast zijn er mijn zonen, voor wie het een eerste kennismaking is, maar ook zij kennen de Porsche bijzonder goed. De Porsche 992 GT3 Cup is voor zeer ervaren rijders, die Dubai al kennen, met uitzondering van Luc Vanderfeesten. Hij heeft hier nog niet gereden, maar hij kan dat uiteraard compenseren met zijn ervaring aan het stuur van de Porsche 992 GT3 Cup. Kurt Hensen en Philippe Wils reden hier vorig jaar ook al met Porsche, terwijl Tom hier al met diverse wagens aan de start verscheen. Tijdens een test vorig jaar liet hij zien dat deze 992 hem op het lijf geschreven is.”

Het team van RedAnt Racing is zich er terdege van bewust dat deze race, met meer dan 80 deelnemers, geen eenvoudige opdracht is. De concurrentie in de beide klasse met de Porsche 911 is bovendien stevig. Bert Redant blijft dan ook bescheiden in zijn ambities, al gaat hij wel van de kracht van zijn team uit:

“Voor ons team is het de eerste keer hier in Dubai en in de 24 H Series, dus verkiezen we om met beide voeten of moet ik zeggen met de vier wielen op de grond te blijven. Uitrijden zonder veel oponthoud is onze strategie en zaterdagochtend zien we wel waar we staan. Wat niet wegneemt dat we hier niet zijn om de hoop te vergroten en wij als team uitgaan van onze kwaliteiten om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten.”

(persbericht)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws