Dakar, Carlos Sainz wint de proef – Loeb krijgt tijdstraf

De lus van Bisha was vandaag goed voor 346 kilometer tegen de klok en het was opnieuw Audi die mocht feest vieren met een snelste tijd. De Spanjaard Carlos Sainz was 03:10 sneller dan Lucio Alvarez in de Toyota. Mattias Ekstrom klokte een derde tijd io 03:53 van zijn teamgenoot. Roma en De Villiers reden de vierde en vijfde tijd. Sébastien Loeb kreeg vandaag vijf minuten straftijd wegens overdreven snelheid in een zone waar dit niet toegelaten was. Nasser Al-Attiyah reed een een zevende tijd en is op weg naar de algemene overwinning of de Toyota zou morgen heel nukkig moeten doen.

AL-Attiyah riant aan de leiding met nog 1 proef te gaan, 33:19 bedraagt zijn voorsprong op Loeb en 1:03:43 op Al Alrajhi. Terranova en De Villiers sluiten de top vijf af. Morgen rijdt de volledige caravan terug richting Jeddah waar de uiteindelijke winnaar zal gekend zijn. (STAND)

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws