Valentino Rossi naar GT World Challenge met WRT

‘The Doctor’ nam vorig jaar afscheid van Moto GP. De negenvoudige wereldkampioen zal het dit jaar met vier in plaats van op twee wielen doen. Hij zal namelijk aantreden in het Europese GT World Challenge GT3-kampioenschap en doet daarvoor beroep op het Belgische WRT!

Foto ©: SRO

Valentino Rossi is niet van plan het rustiger aan te doen. De 43-jarige Italiaan gaat meteen voor een volledig seizoen in het GT World en zal daarbij zowel aantreden in de Sprint- als Endurance Cup, inclusief een deelname aan de Total 24 Uur van Spa!

Uiteraard doet hij dit in een Audi die het nummer #46 zal dragen. Met wie Rossi de Sprint- en Endurance Cup zal rijden is nog niet gekend, maar in het persbericht maakt men wel gewag van fabriekspiloten. Zien we binnenkort Dries Vanthoor samen met ‘The Doctor’ voor de overwinning strijden tijdens de 24 Uur van Spa? De kans is eerder klein, maar zeg nooit nooit…!

Korneel Debruyn
Van kinds af aan is Korneel reeds gepassioneerd door auto's en autosport. Wat oorspronkelijk begon met een passie voor exclusieve (sport)auto's, groeide daarna uit tot een grote interesse in de autosportwereld. Momenteel focust Korneel zich op het circuitgebeuren, waarbij GT- en uithoudingsraces hem het meeste boeien. Ook het testen van de nieuwste (sport)wagens neemt hij graag voor zijn rekening.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws