Elektrische livery voor de Puma Rally1 Hybrid

M-Sport Ford World Rally Team heeft zijn geheel nieuwe Puma Hybrid Rally1 en zijn elektrisch geïnspireerde kleurstelling onthuld tijdens een WRC-lanceringsevenement in Salzburg.

Vooruitlopend op een historisch seizoen voor het World Rally Championship met de introductie van plug-in hybride Rally1-auto’s op het hoogste niveau van de sport, pronkt M-Sport met een opwindende nieuwe look die de energie van het team inkapselt terwijl het op weg is naar de eerste ronde in Monte Carlo volgende week.

Aan het begin van dit nieuwe hybride tijdperk voor het World Rally Championship, waarin ook Rally1-auto’s de overstap naar duurzame brandstoffen zullen maken, viert M-Sport ook het 25-jarig bestaan ​​van Ford in het kampioenschap. Gedurende deze periode heeft het iconische duo in totaal zeven wereldtitels, 61 algemene overwinningen en 239 podia behaald.

De opvallende nieuwe kleurstelling van M-Sport, die levendige tinten paars combineert met het traditionele blauwe palet van het team, markeert de overstap naar hybride met gloeiende kleurlijnen over de carrosserie van de auto. Nu het World Rally Championship deze radicale periode van verandering ingaat en M-Sport zijn historische verjaardag viert, maakt het team van de gelegenheid gebruik om het belang aan te geven van de richting die de sport in het seizoen 2022 inslaat.

M-Sport gaat van start met een mix van ervaring en jeugd dit jaar.

Vanuit Ierland zien we Craig Breen en Paul Nagle een volledig kampioenschap rijden, dit doen ze met nummer 42 op de deuren.

Een combinatie van een Brit en een Zweed zien we terug in de Puma met nummer 44, Gus Greensmith en Jonas Andersson.

Zal de Franse dominantie van de laatste 20 jaar in het WRC verder gezet worden door Adrien Fourmaux en Alexandre Coria? Daarvoor gaan we de blitse Ford met nummer 16 in de gaten moeten houden.

Als kers op de taart zal in de Monte Carlo niemand minder dan Sébastien Loeb starten met aan zijn rechterzijde Isabelle Galmiche. De Fransman behaalde vrijdag nog de tweede plaats tijdens de Dakar Rally, helaas zijn de duinen van Saoedi-Arabië niet te vergelijken met de gladde wegen van de Monte Carlo.

Foto banner: Predrag Vuckovic / Red Bull Content Pool
Foto’s: M-Sport

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws