Rensonnet en Dumont mikken op de titel

Tom Rensonnet en Loïc Dumont gaan in 2022 samen aan de slag in het Kroon Oil Belgian Rally Championship. Met de recent in Rally4 gehomologeerde Renault Clio mikken de vertegenwoordigers van het RACB National Team op de titel in het Junior-kampioenschap.

Voortaan is het dus de naam van Loïc Dumont die naast die van Tom Rensonnet op de deelnemerslijsten zal prijken.

“Ik wil in de eerste plaats alle corijders die hun diensten hebben aangeboden van harte bedanken”, stelt de jonge rallyrijder. “Mijn keuze viel uiteindelijk op Loïc Dumont, en wel om een aantal redenen. Eerst en vooral is hij ontzettend gemotiveerd. Hij is amper een jaar ouder dan mezelf, maar ondanks zijn jonge leeftijd beschikt hij al over heel wat ervaring. Zo heeft hij al een vijftiental rally’s in het Frans kampioenschap onverhard achter de rug, met een Rally2-auto bovendien. Naarmate de gesprekken vorderden kon ik ook vaststellen dat hij een heel professionele aanpak heeft en bij het bekijken van onboardbeelden merkte ik dat zijn manier van nota’s voorlezen me wel ligt. Bovendien woont hij maar een half uurtje bij me vandaan!”

RACB National Team, Tom Rensonnet, Loïc Dumont, RACB

Ook Loïc Dumont, die in september 25 wordt, kijkt ontzettend uit naar de nieuwe samenwerking.

“Het hele RACB National Team-project zorgt voor heel wat enthousiasme”, aldus de kleinzoon van voormalig Belgisch rallykampioen Jean-Louis. “Deze filière behaalde het afgelopen decennium dan ook heel wat successen. Ik ben heel blij dat ik nu met Tom kan samenwerken, ook al omdat hij een uitstekend eerste seizoen neerzette.” Rensonnet en Dumont beginnen eerstdaags aan hun samenwerking. “Binnenkort heb ik mijn eerste afspraak met Christophe Distexhe, de physical trainer van het RNT”, vervolgt de corijder. “Binnenkort bekijk ik met Tom tot in het detail de manier waarop hij zijn nota’s opstelt. We willen in ieder geval in de best mogelijke omstandigheden aan het seizoen 2022 beginnen.”

“Dit jaar beschikken we over een Renault Clio Rally4 uit de ateliers van CRT”, besluit Rensonnet. “We mikken dan ook voluit op de Junior-titel van het Belgian Rally Championship.”

(persbericht, foto’s met dank aan RNT – RACB National Team)

Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws