Audi Sport maakt fabriekspiloten voor 2022 bekend: met 4 Belgen

Audi Sport maakte vanochtend hun 16 fabriekspiloten bekend voor het autosportseizoen van 2022. Onder die 18 fabriekspiloten vinden we drie vaste, Belgische waarden terug plus een nieuweling genaamd Gilles Magnus!

“We hebben onze line-up opnieuw verjongd en zijn ideaal gepositioneerd voor alle uitdagingen in zowel GT3-races als WTCR-toerwagenraces”, zegt Chris Reinke, hoofd van Audi Sport customer racing. “Van jonge talenten tot gevestigde namen, we hebben een veelbelovende mix van internationale coureurs met name in de klantenprogramma’s, maar ook voor alle taken in strategische races.”

In die line-up zien we gevestigde, Belgische namen terugkomen. Dries Vanthoor en Charles Weerts zullen opnieuw de belangen van Audi Sport verdedigen na hun twee GT World Challenge-titels afgelopen jaar. Ook Frédéric Vervisch vertegenwoordigt Audi Sport in 2022. De Kortrijkzaan combineerde vorig jaar het FIA WTCR met enkele GT-races en kon onder andere de eerste overwinning binnenhalen met de nieuwe Audi RS 3 LMS.

Maar dit jaar doet Audi Sport beroep op nog een vierde Belg, het jonge talent genaamd Gilles Magnus. Magnus toonde vorig jaar zijn kunnen in het FIA WTCR nadat hij in 2018 opgenomen werd in het RACB-steunprogramma. Sindsdien noteerde de 22-jarige Magnus sterke resultaten met onder andere de overwinning van de WTCR Trophy vorig jaar (beste piloot zonder fabrieksondersteuning).

Gilles Magnus

In welke kampioenschappen we de Belgen komend seizoen in actie kunnen zien, wordt later gecommuniceerd. De overige 12 Audi Sport fabriekspiloten zijn L. Engstler, R. Feller, N. Berthon, M. Drudi, C. Haase, P. Kaffer, K. van der Linde, D. Marschall, C. Mies, P. Niederhauser, F. Stippler, M. Winkelhock, R. Rast, N. Müller.

Foto’s met dank aan Audi Sport.

Korneel Debruyn
Van kinds af aan is Korneel reeds gepassioneerd door auto's en autosport. Wat oorspronkelijk begon met een passie voor exclusieve (sport)auto's, groeide daarna uit tot een grote interesse in de autosportwereld. Momenteel focust Korneel zich op het circuitgebeuren, waarbij GT- en uithoudingsraces hem het meeste boeien. Ook het testen van de nieuwste (sport)wagens neemt hij graag voor zijn rekening.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws