Aanpasbaar programma voor L&C Rallying in 2022

2020 waren Gunther Luyckx en Bart Conard nog vol goede moed begonnen in Hannuit. De Saxo werd in de winter van 2019-2020 immers voorzien van een nieuwe, naar eigen goeddunken af te stellen, ophanging. Maar omdat er niet echt de mogelijkheid was om wat testkilometers te maken, was het in Hannuit niet makkelijk rijden in die natte omstandigheden. Door de gekende omstandigheden was het dan ook dat voor 2020.

En dan, de lockdown. Een zee van tijd en een wagen die ingeschreven en verzekerd was en dus ook dat geld kwijt. Dan maar de tijd spenderen om de auto nog te verbeteren. In 2019 werd al de overgang gemaakt van een MA versnellingsbak wat standaard in iedere 106/Saxo zit, naar een BE versnellingsbak wat sterker is maar niet te vinden in een 106/Saxo. Dit zorgde voor het nodige opzoek- en aanpassingswerk. De BE bak maakte de overstap naar een klauwbak of zoals vele het kennen een ‘dogbox’, dit was dus ook de logische keuze als upgrade voor 2020.

De aanpassingen aan het bakhuis en bedieningsmechanisme namen redelijk wat tijd in beslag waardoor Gunther en Bart pas klaar waren in maart 2021, op tijd dus voor het nieuwe seizoen. De start bleef echter weer uit tot de shortrally van Kasterlee. “Hier herontdekten wij een andere Saxo, wat een enorm verschil, en wat een zalig gevoel gaf dat. Het kleine witte ‘wagentje’ waar wij nagenoeg ieder weekend wel tijd aan spendeerden, was plots een knappe rallywagen geworden. Eentje waar wij echt een rallygevoel in kregen,” aldus Gunter.

Gunther Luyckx, Bart Conard

Na Kasterlee werden ook den de Jean-Louis Dumont en de rallysprint van Villersois gereden, maar in die laatste viel het duo uit met mechanische pech.

“Daar waar we twee jaar geleden ons seizoen begonnen waren, zo gaan we dat dit jaar nog eens overdoen, met name de Rally van Hannuit dus. Vervolgens hopen we nog enkele rally’s van de ASAF kalender te kunnen rijden. We denken dan aan Trois-Ponts, Principale en de Jean-Louis Dumont, maar het programma is aanpasbaar. Veel zal bij ons afhangen van de beschikbare tijd en natuurlijk ook het budget. Een deel van ons team maakt trouwens ook deel uit van de M-Cup en dit voor de service van Franky Boulat Rallying. Ons jaar is bijgevolg wel goed gevuld met verschillende rally’s in België.

Foto’s met dank aan Ivo Wolfs – I.W. Rallyphoto.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws