TCR Europe Series drie keer samen met DTM

Het komende seizoen zal de TCR Europe Series in drie events van de DTM racen en dit tijdens de seizoensopener in Portimão Portugal (29 april-1 mei), op het Norisring stratencircuit in het Duitse Neurenberg (1-3 juli) en de historische Nürburgring van 26 tot 28 augustus.

ITR, de organisatie achter de DTM events, streeft er voortdurend naar om de weekends nog aantrekkelijker te maken voor de fans door andere races of kampioenschappen aan het programma toe te voegen en de samenwerking tussen ITR en de TCR Europe Series is bijgevolg een mooie stap.

“We zijn verheugd om de TCR Europe Series te verwelkomen op drie van onze evenementen voor dit jaar en we hopen echt dat dit het begin is van een samenwerking die de komende jaren kan worden verdergezet”, zegt Frederic Elsner, directeur event & operations, ITR . “Close racing op hoog niveau en met een verscheidenheid aan merken is waar de fans van de DTM van houden en de TCR Europe Series voldoet daar zeker aan. Daarom is de samenwerking tussen DTM en TCR Europe Series ook een mooie match.”

TCR Europe Series, Nicolas Baert, Comtoyou Racing

Het afgelopen seizoen eindigde onze landgenoot Nicolas Baert op een zevende plaats in het kampioenschap en dit met 242 punten. Baert pakte wel de titel in ‘Rookie Junior Trophy’. Comtoyou Racing werd tweede bij de teams, achter Sébastien Loeb Racing.

Foto’s met dank aan DTM en TCR Europe Series.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws