Europese presentatie van de GT4 RS

Na hun wereldpremière in Los Angeles hebben de Porsche 718 Cayman GT4 RS en zijn Clubsport-variant voor heel wat opschudding gezorgd tijdens de GP Ice Race in Zell am See. Naast de spectaculaire ritten op ijs en sneeuw trok ook hun brandstof de aandacht: ze werden aangedreven door hernieuwbare benzine.

De Porsche 718 Cayman GT4 RS is een compromisloze rijdersauto die indruk wil maken met zijn lichtgewicht constructie, uiterst wendbare onderstelafstelling, uitgekiende aerodynamica en unieke soundtrack. Bij zijn eerste Europese optreden in Zell am See demonstreerde het vlaggenschip van de 718-familie dit alles op indrukwekkende wijze – en met een aanzienlijk verlaagde CO2-uitstoot.

De GT4 RS-modellen werden aangedreven door synthetische brandstoffen, die een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de verlaging van de koolstofemissies in de transportsector. In dit geval was de brandstof een hernieuwbare benzine op basis van een geavanceerde biobrandstof gemaakt van voedselafvalproducten. De brandstof had eerder zijn geschiktheid voor gebruik in high-performance Porsche-motoren aangetoond in de Porsche Mobil 1 Supercup, waar hij in alle 911 GT3 Cup-auto’s van de teams werd gebruikt voor elke race van het seizoen 2021.

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws