Bram Fonteyne terug van de partij met de Volvo

De laatste wedstrijd van Bram Fonteyne en zijn Volvo 240 Turbo dateert al van de 6 Uren van Kortrijk eind 2019.

Sindsdien kwam Bram niet meer in actie met ‘het buitenbeentje’ in het historic gedeelte. Maar stilgezeten heeft Bram allerminst gedaan.

“In het voorjaar van 2020 was de Volvo 240 Turbo helemaal klaar om van start te gaan, net na de Rallysprint van Moorslede, die uiteindelijk afgelast werd door corona. Het verdere verloop van het seizoen kennen we allemaal. De ene wedstrijd na de andere werd afgelast en als er al eentje mocht doorgaan mochten er maar een beperkt aantal mensen op het servicepark komen. En daar wrong het schoentje. Het FB Motorsport is een hecht team van vrienden die op elke wedstrijd aanwezig zijn en al snel werd besloten om de wagen aan de kant te laten staan tot dat iedereen weer welkom was op het servicepark. We zagen het niet zitten om mensen thuis te laten zitten en met een beperkt aantal mensen van het team rally te gaan rijden.

We hebben niet stilgezeten. Sinds we de overstap maakten naar de Turbo versie had ik meer koppel maar moest ik inboeten op snelheid. De top lag op 160 km/u en hebben nu een andere eindverhouding gemonteerd in de wagen. Dat wil zeggen dat we nu toch een topsnelheid van 185 – 190 km/u kunnen halen. Dat moet een voordeel zijn voor de motor die minder belast zal worden dan voorheen.

De Shortrally van Moorslede staat als eerste wedstrijd van het seizoen gepland. Een wedstrijd die ik zeker niet wil missen en ideaal om de Volvo nog eens aan de tand te voelen. Ik zie het als een wedstrijd waar niks moet en alles kan. De wagen verder op punt zetten en terug het goede gevoel krijgen. Daarna staat Rallye des Ardennes op het programma en hopelijk staat de Volvo helemaal op punt voor “mijn” rally van Wervik. Een wedstrijd waar ik het de afgelopen jaren behoorlijk goed heb gedaan en al enkele hele mooie resultaten kon behalen. Een wedstrijd waar ik altijd enorm naar uitkijk.

Waarschijnlijk gaan we ook richting de Monteberg rally, maar dat is nog niet zeker, de TBR rallysprint en de Rally van Staden, maar dan moet ook alles meezitten en mogen we geen tegenslagen hebben, en budgettair moet alles kloppen.

De afgelopen 2 jaar konden we geen eetfestijn organiseren en dat wil zeggen dat er minder inkomsten binnen gekomen zijn. Gelukkig kan ik rekenen op enkele trouwe sponsors want op zoek gaan naar nieuwe sponsors is zeker geen makkelijke opdracht in deze onzekere tijden.

Wat het najaar brengt is momenteel nog onduidelijk en alles zal afhangen hoe de eerste wedstrijden verlopen. Moest ik er goed voor staan in het kampioenschap kunnen we nog extra wedstrijden toevoegen maar dat is nog allemaal niet zeker.

Voor Moorslede en Rallye des Ardennes reken ik op Els Delva voor de nota’s. Voor de andere wedstrijden ligt het nog niet vast wie de nota’s op zich mag nemen.

Els Delva zal het behoorlijk druk hebben dit seizoen, daar zij zal plaatsnemen in het rechterzitje van Dirk Vermeersch in de Fiat 124 Spider. Het is de bedoeling dat zij het volledig BK zal afwerken met Dirk.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws