Kyalami 9H: Superpole afgelast, Gounon pakt de pole

Het was Jules Gounon die tijdens de Pre-Qualifying de snelste tijd reed in de #89 Mercedes-AMG Team AKKA ASP. Wat de Fransman ongetwijfeld niet had gedacht, was dat die tijd uiteindelijk ook de pole voor de 9 Uur van Kyalami zou opleveren…

De officiële kwalificatie werd namelijk afgelast door een stortbui die racen onmogelijk maakte. De superpole werd iets later ook afgelast en daardoor werden de tijden van de Pre-Qualifying determinerend voor de pole. De #89 Mercedes-AMG (Gounon/Marciello/Boguslavskiy) pakte aldus de pole, voor de #71 AF Corse Ferrari van Nicklas Nielsen/Alessio Rovera/ Antonio Fuoco. De andere AF Corse Ferrari, met Alessandro Pier Guidi/Come Ledogar/Miguel Molina start zo derde.

Minder goed nieuws voor Audi Team WRT. Charles Weerts, Mattia Drudi en Christopher Haase starten de race als zesde. Drudi vervangt de zieke Dries Vanthoor.

De race start morgenmiddag om 12 uur en eindigt negen uur later. Er starten slechts 11 wagens.

(Foto ©: IGTC)

Korneel Debruyn
Korneel Debruyn
Van kinds af aan is Korneel reeds gepassioneerd door auto's en autosport. Wat oorspronkelijk begon met een passie voor exclusieve (sport)auto's, groeide daarna uit tot een grote interesse in de autosportwereld. Momenteel focust Korneel zich op het circuitgebeuren, waarbij GT- en uithoudingsraces hem het meeste boeien. Ook het testen van de nieuwste (sport)wagens neemt hij graag voor zijn rekening.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws