Kyalami 9H: winst voor AKKA ASP Mercedes-AMG

In Kyalami was het de #89 polesitter Mercedes-AMG Team AKKA ASP van Raffaele Marcielo, Timur Boguslavskiy en Jules Gounon die naar de overwinning reed op het Zuid-Afrikaanse circuit. Ook de internationale GT-kampioenen bij de rijders en teams werden gekroond.

De 9 Uur van Kyalami vormde de slotmanche van het internationale GT-kampioenschap (Intercontinental GT Challenge, n.v.d.r.) in 2021. De race werd uitgesteld door COVID en daardoor pas nu, in 2022, verreden. Mercedes-AMG Team AKKA ASP ging aldus met de overwinning aan de haal, voor de AF Corse Ferrari van Ledogar/Molina/Pier Guidi en de Saintéloc Audi van Niederhauser/Winkelhock/Van der Linde.

Charles Weerts, die het met Mattia Drudi en Cristopher Haase deed in de Audi Sport Team WRT eindigde op een vierde plek. Onze andere landgenoot, Nicolas Baert, eindigde als vijfde in de andere Saintéloc Racing Audi.

De constructeurstitel werd binnengehaald door Audi, Côme Ledogar en Alessandro Pier Guidi wonnen dan weer de rijderstitel.

(Foto ©: IGTC)

Korneel Debruyn
Korneel Debruyn
Van kinds af aan is Korneel reeds gepassioneerd door auto's en autosport. Wat oorspronkelijk begon met een passie voor exclusieve (sport)auto's, groeide daarna uit tot een grote interesse in de autosportwereld. Momenteel focust Korneel zich op het circuitgebeuren, waarbij GT- en uithoudingsraces hem het meeste boeien. Ook het testen van de nieuwste (sport)wagens neemt hij graag voor zijn rekening.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws