Scuderia AlphaTauri stelt AT03 voor

Vandaag onthulde Scuderia AlphaTauri zijn uitdager voor 2022 – de AT03 – samen met zijn piloten, Pierre Gasly en Yuki Tsunoda, in een innovatieve digitale lancering die het nieuwe seizoen in stijl aftrapt.

De AT03 zal volgende week tijdens de test in Barcelona voor het eerst officieel in de F1 te zien zijn. Na een seizoen waarin het team de meeste punten scoorde tot nu toe – 142 punten in 2021 – heeft Scuderia AlphaTauri de nieuwe Formule 1 reglementen omarmd met de AT03, gestyled in een vernieuwde blauw-witte kleurstelling.

Gasly: “Dit jaar is de auto ingrijpend veranderd, want door de nieuwe reglementen is het uiterlijk en het ontwerp compleet anders. Het team moest dus met een schone lei beginnen. We weten pas hoe de AT03 echt presteert als we hem tijdens de pre-season tests in Barcelona op de baan krijgen, maar tot nu toe vind ik dat hij er geweldig uitziet en ik ben erg enthousiast om dit nieuwe seizoen van start te laten gaan!”

Foto: Protesa / Red Bull Content Pool

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws