Historische één-twee voor TAG Heurer Porsche in Mexico

Voor het oog van zo’n 26000 toeschouwers hebben de Duitsers Pascal Wehrlein en André Lotterer voor het TAG Heuer Porsche Formula E Team het afgelopen weekend geschiedenis geschreven. In de derde manche van het ABB FIA Formula E World Championship eindigde Wehrlein als eerste, op de voet gevolgd door teamgenoot Lotterer. Een eerste zege dus en dit zowel voor Wehrlein als voor Porsche.

ABB Formula E

Porsche voerde de perfecte race en dicteerde de laatste vijf minuten zowel het tempo als het energiebeheer. Beide landgenoten hadden op het einde van de race maar liefst negen seconden over op de Fransman Jean-Eric Vergne die in de DS Techeeta derde werd, voor teamgenoot Antonio Felix Da Costa. Ediardi Mortara besloot in zijn Rookit Venturi Racing de top 5.

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne eindigde in zijn Mercedes op een 11de plaats.

Na drie races blijft de Zwitser Edoardo Mortara met 43 punten aan de leiding, gevolgd door Nederland Nyck De Vries die er 38 heeft. Wehrlein en Lotterer klimmen, beiden met 30 punten klimmen naar de plaatsen drie en vier en zetten zo onze landgenoot Stoffel Vandoorne op een voorlopig vijfde plaats in het klassement.

Over een kleine twee maanden, meer bepaald op 9 en 10 april staan de vierde en vijfde manche op het programma. Het ABB FIA Formula E World Championship is dan te gast in Rome.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws