G Rally Team schakelt een tand hoger

Het team van Guillaume de Mévius gaat zich meer toeleggen op rally-raid. In de komende weken zal het OT3-project deel gaan uitmaken van het team gevestigd in Waver. Onder leiding van Marc Van Dalen als Team Manager zal het G Rally Team deelnemen aan het Wereldkampioenschap Rally-Raid.

Enkele weken geleden kondigde het G Rally Team de aanwerving van Marc Van Dalen als Team Manager aan. De ambitie was om dit jonge team te ontwikkelen, te structureren en om het ontwerp van een nieuw voertuig op te starten voor het World Rally-Raid Championship. Dit project om een nieuw voertuig te bouwen staat nog steeds bovenaan onze planning. Maar dat is nog niet alles! Na een ontmoeting met Jean-Marc Fortin, CEO van Overdrive, besloot het team uit Waver een kans te grijpen om een tand hoger te schakelen. Uiteindelijk krijgen de drie Dunbees – die deel uitmaken van de T1-categorie – nu het gezelschap van alle OT3’s die rechtstreeks afkomstig zijn van Overdrive !

De Mevius Guillaume (USA) for Red Bull off-road Junior Team races during stage 2 of Rally Dakar 2022 from Ha’il to Al Artawiyah, SaudiArabia on January 03, 2022

“Ik ben heel blij deze kans te kunnen grijpen”, legt Guillaume de Mévius uit. “Ik heb veel vertrouwen in deze voertuigen, die onlangs tijdens de Dakar Rally in de categorie ‘Light Prototype’ waren ingeschreven. Het is veelzeggend om te zien dat deze kleine ‘made in Belgium’ auto’s alle 12 etappes van de moeilijkste rally-raid hebben gewonnen. De betrouwbaarheidsproblemen die zich bij de start van de wedstrijd in Saoedi-Arabië voordeden, werden later verholpen. Deze OT3’s hebben echt potentieel. Wij zijn van plan dit te bevestigen tijdens de volgende ronde van het WK Rally-Raid in Abu Dhabi.”

“Dit evenement, dat plaatsvindt van 5 tot 10 maart, zal de race zijn waar de fakkel wordt overgedragen van het team van Jean-Marc Fortin naar het onze,” legt Marc Van Dalen uit. “Daarna, vanaf de derde manche van het wereldkampioenschap, zal de OT3 onder de exclusieve vlag van het G Rally Team deelnemen. Ons team in Waver breidt zich uit, zowel qua personeel als infrastructuur. En dat is nog niet alles: we zijn nog steeds aan het rekruteren! Vanuit mechanisch oogpunt gaan we deze auto’s betrouwbaarder maken, ze verder ontwikkelen, nieuwe bouwen en… ze verkopen of verhuren.”

“Van mijn kant uit zal ik verder focussen op mijn carrière als piloot”, bevestigt Guillaume de Mévius. “Dankzij de komst van Marc (Van Dalen), die het team dagelijks zal leiden, zal ik me kunnen concentreren op mijn rol achter het stuur. En het is met een zekere trots en veel emotie dat ik deze OT3 nu binnen mijn eigen team zal besturen.”

Foto: Red Bull Content Pool

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws