Rally Staden wordt verplaatst

Driewerf hoera bij de duizenden rallyliefhebbers, toen ze afgelopen vrijdag vernamen dat Ieper voor het tweede jaar op rij opgenomen werd in het lijstje van rally’s meetellend voor het wereldkampioenschap.

Maar soms zorgt dat bij andere organisaties voor wat kopzorgen. Zo ook bij AMCS, de organisatie achter de rally van Staden, die normaliter altijd op 15 augustus wordt verreden. Vorig jaar moesten ze al schuiven, toen de WRC Ypres Rally van 13 tot en met 15 augustus doorging. Nu is 19-21 augustus de datum, maar 15 augustus, dit jaar op maandag, valt dus midden de “heilige week” voor Ieper.

“Vrijdagavond kwamen we met het bestuur samen,” aldus AMCS-voorzitter Janot Vangeenberghe. “Daar hebben we beslist om te veranderen van datum. Natuurlijk betekent dit dat alle aanvragen dus opnieuw binnen moeten, bij onder andere de gemeente Staden. Zolang we geen groen licht krijgen houden we voorlopig de datum nog wat geheim.”

De editie 2021 mocht, door net voor Ieper doorgaand, wel een hele pleiade aan starters verwelkomen, die dit zowat als een laatste generale repetitie voor hun eerste Belgische WRC-rally zagen. Grégoire Munster, Kris Princen, die uiteindelijk winnaar werd, Pieter Jan-Michiel Cracco, Pieter Tsjoen, Sébastien Bédoret, Vincent Verschueren, tot zelfs de Fin Lauri Joona, allen tekenden ze present in Staden.

Misschien zou een week vroeger organiseren wel weer eens kunnen zorgen voor een rijkgevuld deelnemersveld met mensen die Staden zouden aanzien als de ultieme test voor de Ardeca Ypres Rally.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws