Niels Reynvoet: vertrouwen opbouwen

In de gebouwen van PTR (Pieter Tsjoen Racing) werd de nieuwe Skoda Fabia R5 voorgesteld van het duo Niels Reynvoet en Diederik Pattyn.

Niels werd in 2020 nog aanzien als de ‘coming-man’ in het Belgisch rallykampioenschap, maar was door onder andere corona dan meer dan een jaar buiten strijd. Nadien was het moeilijk op terug op niveau te komen.

“In 2021 had ik inderdaad minder ritme, maar 2022 moet voor mij echt een nieuwe start worden. We stapten af van de wagen in eigen beheer te houden, mede door het feit dat onze eigen zaak Orfys (nvdr.sponsor van het BRC) meer en meer tijd begon op te slorpen. Met PTR vonden we een perfecte nieuwe partner. Ik wil vooral veel kilometers malen en alles weer op een rustige manier opbouwen. In de Haspengouw komend weekend wordt het vooral wennen aan de nieuwe wagen en de nieuwe co-piloot. Ik heb er wel het volste vertrouwen in. Er wordt geen eindplaats vooropgesteld, we willen gewoon zaterdagavond kunnen terugblikken op een geslaagde rallydag.”

Voor co Diederik Pattyn wordt het een nieuwe uitdaging. Eerder begeleidde hij jonge mensen als Joachim Wagemans, maar zat ook al naast onder andere Tim Van Parijs en jeugdvriend Nikias Priem.

“De eerste contacten hadden we vorig jaar in november, en meteen was er een klik. Er gaat geen dag voorbij dat we elkaar niet horen. We gaan voornamelijk werken naar de toekomst toe. Enkele dagen terug hebben we wel uitgebreid getest in de buurt van Kruisem, waar ook Vincent Verschueren mee vertrouwd is. Maar rally is nog iets anders dan testen natuurlijk. Ik geef dit project alle kans op slagen, met achter ons een topteam, een topwagen en een hele topentourage.”

Pieter Tsjoen gaf Niels en Diederik nog mee om het seizoen goed op te bouwen, er vol voor te kiezen om hun eigen koers te rijden en zeker het nodige vertrouwen op te bouwen. “Ik vind het wel leuk dat deze mensen ons waarderen. De structuur van het hele team zit heel goed.”

Het duo Niels Reynvoet-Diederik Pattyn heeft zeven BRC-rally’s op hun programma staan (Haspengouw, Tielt, de Wallonie, de Sezoensrally, Ieper, Omloop van Vlaanderen en de Condroz). Oudenaarde zou er ook nog bijpassen, gezien dit in eigen streek is, en eventueel een andere regionale rally zou dit duo ook nog aan de start kunnen krijgen. Al staat dit nog onder voorbehoud.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws