PK Carsport opnieuw in NWES met Alon Day

PK Carsport en de Israëliër Alon Day gaan in 2022 opnieuw samen de strijd aan in de Nascar Whelen Euro Series, op jacht naar een vierde titel in de EuroNASCAR Pro. Daarmee zouden ze ook recordhouder worden.

De NWES kampioen van 2017, 2018 en 2020 zal wederom achter het stuur kruipen van de #24 Monster Energy Chevrolet Camaro. Hij wordt hiermee de pijler van het Belgische team, dat een deelname aan het hele seizoen beoogt.

Met 27 individuele overwinningen in dit kampioenschap is Day recordhouder van de NWES, maar het aantal titels deelt hij nog met Ander Vilarino. Zowel de Israëliër als de Spanjaard werden drie maal kampioen in hun EuroNASCAR carrière. Day heeft duidelijk zijn zinnen gezet op een nieuwe titel om alzo de eerste te worden met vier overwinningen. Dit zou ook een première betekenen voor Frank Steukers, de hoofdmecanicien van PK Carsport.

“Ik ben heel tevreden om terug met PK Carsport te kunnen deelnemen aan het NWES kampioenschap, waarbij we in ons eerste jaar samen al onmiddellijk de titel pakten. Het voelt alsof we samen nog zaken moeten afwerken en het klikt tussen iedereen in dit schitterende team. Ik wil Anthony Kumpen dan ook bedanken voor zijn vertrouwen en om me de kans te geven te bewijzen wat ik waard ben in deze auto,” aldus Alon Day.

Anthony Kumpen treedt hem daarin bij: “We hebben zeker een wagen die goed genoeg is om mee te doen voor de titel. Met Alon in het team behoren we tot de favorieten en we gaan dan ook ronduit voor de titel. We dragen de NWES een warm hart toe en we hebben ons enorm geamuseerd bij onze terugkeer in Zolder eind vorig jaar. We zijn blij dat Alon ons opnieuw vervoegt bij PK Carsport en kijken uit naar de start van het seizoen!”

(tekst en foto’s Alon Day van onze medewerker Bart Dehaese)

Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws