DG Sport gaat voor overwinning in Haspengouw

Volgende zaterdag start in Sint-Truiden het Kroon-Oil Belgian Rally Championship 2022, met de Rally van Haspengouw. Het is de eerste manche van een kalender van tien wedstrijden. DG Sport Compétition brengt er niet minder dan vier stuks van de Citroën C3 Rally2 aan de start, en heeft er maar één doel: de zege.


“Na een schitterende tweede seizoenshelft in 2021 – met onder andere zeges in de Condrozrally en de Spa Rally – willen we op ons elan doorgaan”, stelt Alain Georges, verantwoordelijke bij DG Sport Compétition. “In deze tijden is het een beetje gevaarlijk om nog voor de start van het seizoen een definitief programma vast te leggen. We stonden al aan de start van de Rally van Monte Carlo, waar Stéphane Lefebvre voor zijn opgave op kop van de WRC2-rangschikking stond, en we trekken ook naar de Rally van Kroatië. Oorspronkelijk waren de Rally van Haspengouw en de South Belgian Rally als voorbereiding op de Kroatische WK-manche bedoeld, maar samen met onze partners, waaronder Citroën Racing Shop, hebben we uiteindelijk besloten om ook te starten in de Rallye de Wallonie, de Omloop van Vlaanderen, East Belgian Rally, de Condrozrally en de Spa Rally, naast de Rally van Ieper in WRC2, om zo een gooi te doen naar de Belgische titel. Het hele team staat dus aan de vooravond van een heel intens seizoen, waarbij we alles in het werk zullen stellen om het grote potentieel van de Citroën C3 Rally2 in resultaten om te zetten.”


In de Westhoek krijgt Stéphane Lefebvre Andy Malfoy als corijder, maar bij alle andere manches van het hoogstaande Belgische kampioenschap krijgt hij Xavier Portier aan zijn zijde. “Ik ben met het Belgische rallykampioenschap opgegroeid”, stelt de Noord-Fransman, ex-juniorwereldkampioen. “Het niveau is er ongelooflijk. Ik ken de Belgische passie voor de rallysport goed, en weet die ten zeerste te appreciëren. Iedere wedstrijd is er een feest! Recent vond ik een tweede adem in mijn carrière, en ik hoop dat ik er in de kleuren van Citroën en DG Sport Compétition het maximum kan uithalen.”


Een andere attractiepool bij het seizoensbegin van het Kroon-Oil BRC is de aanwezigheid van ene Jos Verstappen, ex-F1-rijder en vader van Max, regerend wereldkampioen F1. ‘Jos the Boss’ hoopt in het gezelschap van Kris Botson een nieuw hoofdstuk aan zijn reeds goed gevulde carrière toe te voegen. Het minste wat gezegd kan worden, is dat Verstappen overloopt van enthousiasme. “Dit is het gevolg van een niet onaanzienlijk aantal testritjes met de Citroën C3 Rally2. Tijdens die sessies evolueerde zijn doel om zich gewoon wat te amuseren naar een wil om ook aan de start van een rally te staan”, legt Alain Georges uit. “Wat nu al vaststaat, is dat Jos er niet voor terugdeinst om snel te gaan… Maar het blijft natuurlijk een rookie in de rallysport! Hij is snel, dat wel, maar tijdens een wedstrijd moet je nog een aantal andere parameters onder controle houden. DG Sport Compétition is er uiteraard trots op om hem bij dit nieuwe avontuur te kunnen bijstaan. Zijn programma bestaat voorlopig enkel uit de Rally van Haspengouw en de South Belgian Rally.”


Een andere Citroën C3 Rally2 van het team uit Theux is toevertrouwd aan Richard Pex, een goede vriend van Jos Verstappen. Hij heeft Johan Findhammer als corijder.
Met niet minder dan vier Citroëns aan de start van de Rally van Haspengouw komt DG Sport Compétition al meteen sterk uit de hoek! Afspraak in Sint-Truiden, voor een eerste en langverwachte afspraak in het BRC 2022…

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws