Thierry en Martijn aan de leiding in Zweden

Een toptijd op de zesde proef zorgde voor een inhaalbeweging in het algemeen klassement, de #11 Hyundai was 6.3s sneller dan de leider Elfyn Evans. Deze laatste moest de proef afwerken met banden die op waren, resultaat een verlies van 8s op Thierry Neuville.

Thierry en Martijn eindigen de dag dus aan de leiding voor Kalle Rovanperä, het verschil tussen beide bedraagt 4.3s. Elfyn Evans zakt naar plaats drie met een achterstand van 7.4s op de leider. Esapekka Lappi liet bij zijn terugkeer op het hoogste niveau meteen een snelste tijd optekenen en staat voorlopig vierde met een achterstand van 8.8s.

Oliver Solberg ging goed van start maar kon zijn banden niet managen tijdens de tweede lus vandaag met tijdsverlies tot gevolg, hij mag echter wel de top vijf afsluiten voorlopig met een achterstand van 28.1s.

Het verschil met de Monte is groot bij M-Sport, Craig Breen zocht een sneeuwmuur op en moest opgeven, Gus Greensmith kende een aantal oef momentjes en kon niet meteen een vuist maken. Adrien Fourmaux heeft als enig doel de wedstrijd uitrijden en daar zijn de tijden ook naar.

Slecht nieuws voor Ott Tänak, na een teleurstelling in de Monte-Carlo staat de Est ook hier in Zweden stil met zijn Hyundai. Een probleem met de hybrid kit zorgde voor een alarm en volgens de FIA regels en uit veiligheid werd de #8 uit de wedstrijd genomen. Men gaat onderzoeken wat het issue precies is zodat hij mogelijks morgen opnieuw kan starten.

Foto: Hyundai Motorsport Media
Foto: Toyota Gazoo Racing Media
Foto: FB M-Sport

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws