WRT met derde wagen en Vanthoor naar Le Mans

Het Belgische WRT kwam vanochtend met het bericht dat ze, na de reeds 2 bevestigde wagens, nu ook nog een derde wagen zal inschrijven voor de 24 Uur van Le Mans. Opmerkelijk is dat de line-up volledig uit GT3-piloten bestaat.

Maar wat voor een piloten…! Beginnende bij landgenoot Dries Vanthoor, momenteel misschien wel één van de beste GT3-piloten. Hij werd dit jaar kampioen in het GT World Challenge, werd door de RACB uitgeroepen tot ‘Driver of the Year’ en heeft bovendien al wat Le Mans ervaring. In 2017 won hij met een Ferrari Le Mans in de GTE AM-categorie. Vorig jaar toonde hij opnieuw over uitzonderlijk talent te beschikken door er naar de pole te rijden in de Porsche RSR van een privéteam, waarmee hij alle andere fabriekspiloten- en teams te snel af was.

Vanthoor krijgt ondersteuning van Mirko Bortolotti. De Italiaan reed in 2020 één seizoen voor WRT maar is ondertussen weer aan de slag als fabriekspiloot bij Lamborghini. Ook Bortolotti heeft reeds een indrukwekkend palmares bij elkaar gereden. Rolf Ineichen vervolledigt de line-up.

De twee andere wagens die reeds bevestigd waren zijn de #31 (Frijns/Rast/Gelael) en de #41 (Andrade/Nato/Habsburg).

(Foto ©: Team WRT)

Korneel Debruyn
Korneel Debruyn
Van kinds af aan is Korneel reeds gepassioneerd door auto's en autosport. Wat oorspronkelijk begon met een passie voor exclusieve (sport)auto's, groeide daarna uit tot een grote interesse in de autosportwereld. Momenteel focust Korneel zich op het circuitgebeuren, waarbij GT- en uithoudingsraces hem het meeste boeien. Ook het testen van de nieuwste (sport)wagens neemt hij graag voor zijn rekening.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws