Voorlopige 1-2 voor Toyota in Zweden

Er staat geen maat op Kalle Rovanperä die indrukwekkende tijden uit de Toyota haalt, dit met snelheden die flirten met de 190 per uur op besneeuwde wegen. De Fin heeft 8.3s voorsprong op zijn teamgenoot Elfyn Evans, deze ging op spectaculaire wijze van de baan na de finish van proef 15 maar gelukkig zonder erg.

Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe hadden een mindere dag vandaag maar vochten zich toch mooi terug naar de derde plaats ten koste van Esapekka Lappi. Het gevecht voor deze derde podiumplaats is ver van over, het verschil tussen beide bedraagt slechts 4.2s. Oliver Solberg kreeg problemen met zijn Hyundai en zakte weg naar plaats zeven.

Bij M-Sport kennen ze niet zo’n goed weekend. Zowel Craig Breen als Adrien Fourmaux kregen problemen met de Puma. Gus Greensmith staat voorlopig zesde.

Morgen staan nog vier proeven op de planning.

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws