Bart Vandevelde eerste winnaar in de 2WD Trophy

De allereerste manche van de nieuwe 2WD Trophy, de opvolger van het RACB Rally Criterium, viel duidelijk in de smaak bij de deelnemers. 18 teams hadden zich ingeschreven voor de 2WD Trophy, waarin niet met racingbanden, maar met gewone straatbanden gereden wordt. De eerste leider in de tussenstand is Bart Vandevelde die zijn Renault Clio naar de overwinning stuurde in eigen streek.

De nieuwe Trophy kon een aantal deelnemers overtuigen om de overstap naar het Kroon-Oil Belgian Rally Championship te maken, zoals Jean-François Magnette met zijn Ford Escort. “Inderdaad, het feit dat we op conventionele banden mogen rijden heeft voor mij de doorslag gegeven, net als het aantrekkelijke inschrijvingsgeld. Wij hebben in elk geval genoten van de kennismaking met de mooie proeven in Haspengouw,” vertelde de Luikenaar, die op de 7de plaats eindigde, als tweede met een achterwielaandrijver in het spoor van de Opel Kadett GT/E van Chris Dobbelaere.

Vooraan zagen we een felle strijd tussen drie Renault Clio’s. Na een sterke start van Christophe en Eddy Henderix, moesten ze uiteindelijk plooien voor Bart Vandevelde. “We hebben een mooie rally gereden,” vertelde het duo uit Sint-Truiden. “Maar, toen het droger werd moesten we de duimen leggen voor de krachtigere Clio van Bart Vandevelde.”

Die won de openingsmanche van de 2WD Trophy met 32″8 voorsprong. “Ik vind de Trophy echt een uitstekend idee, want zo kunnen we ons eindelijk onderscheiden van de krachtige BMW’s van de M Cup die ook in Klasse NCM rijden. Via de Trophy kunnen we onze voortrekkers in de kijker rijden,” aldus Vandevelde.

Jonathan Rémillly werd derde met zijn Renault Clio, voor Laurent Vanton in de ex-Francis Leroy Citroën C2-R2 Max.

(persbericht BRC)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws