Reactie Thierry Neuville vanuit Zweden

Het Belgische team heeft een competitief weekend achter de rug dat voldeed aan de doelstellingen die ze vooraf hadden gesteld. Vierde Zweedse podiumplaats voor Neuville na zijn tweede plaats in 2015, zijn eerste in 2018 en zijn derde in 2019!

Thierry Neuville: “Het is een geweldig gevoel om hier in Zweden een podium te pakken, onze eerste in het nieuwe hybride tijdperk. Het is een beetje onverwacht na wat we in Rallye Monte-Carlo hebben gezien, maar het team heeft goed werk geleverd. Mijn dank gaat uit naar iedereen in de fabriek in Duitsland voor het harde werken. Tijdens de shakedown konden we al zien dat het met de snelheid wel meeviel, en het was dan ook een verrassing dat we vrijdagavond al aan de leiding van de rally stonden. Daarna was het wat moeilijker om de juiste afstelling te vinden, maar we hadden genoeg tempo om ons te blijven richten op het podium – en uiteindelijk de tweede plaats te bemachtigen. We hebben nu anderhalve maand de tijd om onszelf en de auto voor te bereiden op Kroatië. Deze weken zullen erg belangrijk zijn en er is veel werk te doen, maar na dit resultaat kunnen we met meer positiviteit vooruit kijken naar de komende evenementen.”

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws